• PRO TV
  • A murit cel mai bătrân câine din lume. Câți ani avea Bobi, un portughez din rasa Rafeiro do Alentejo

A murit cel mai bătrân câine din lume. Câți ani avea Bobi, un portughez din rasa Rafeiro do Alentejo

A murit cel mai bătrân câine din lume. Câți ani avea Bobi, un portughez din rasa Rafeiro do Alentejo
Sursa: Profimedia

Cel mai bătrân câine din lume a murit împăcat într-un spital veterinar din Portugalia. Bobi, care a fost inclus în Cartea Recordurilor Guiness, s-a stins din viață la 31 de ani și 163 de zile. Acum, oamenii de știință vor să-i studieze ADN-ul pentru a afla secretul longevității sale.

Bobi a fost un patruped din rasa Rafeiro do Alentejo, renumită în sudul Portugaliei. Longevivul animal a trăit mai mult decât orice alt câine din lume, într-un mic sat situat la 150 km de Lisabona.

Vestea morții sale a fost distribuită de dr. Karen Becker, medic veterinar, care a anunțat pe Facebook: „În ciuda faptului că a supraviețuit fiecărui câine din istorie, cele 11.478 de zile ale sale pe Pământ nu ar fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit”.

Proprietarul câinelui, Leonel Costa a spus că secretul longevității sale este mediul pașnic în care a trăit, înconjurat de iubirea și căldura oamenilor. Bobi mânca hrană de oameni, însă fără condimente și chimicale, nu a stat nicio zi în lesă și s-a bucurat de libertate totală în natura din jurul satului Conqueiros.

Oamenii de știință au prelevat mostre de ADN de la Bobi pentru a afla cum poate contribui câinele la sporirea longevității umane.

Câinele Bobi, un supraviețuitor

Viața și longevitatea lui Bobi sunt remarcabile, mai ales că patrupedul fusese condamnat la moarte la scurt timp după naștere. Bobi și alți trei frați ai săi au fost considerați o corvoadă în familia Costa, motiv pentru care tatăl lui Leonel a decis că trebuie să-i abandoneze sau să-i eutanasieze. Printr-un miracol, Bobi a supraviețuit și a fost descoperit de copiii familiei ascuns după o grămadă de bușteni, scrie CNN.

Gallery

L-au adus înapoi acasă, l-au ascuns și l-au hrănit în secret. Până l-au descoperit părinții, Bobi era deja adult și nimeni n-a mai vrut să-l eutanasieze. Bibi a crescut împreună cu stăpânul său, Leonel.

Fotografii: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni