• PRO TV
  • (P) Alegerea chiuvetei de bucătărie potrivite - material și formă, avantaje și dezavantaje

(P) Alegerea chiuvetei de bucătărie potrivite - material și formă, avantaje și dezavantaje

(P) Alegerea chiuvetei de bucătărie potrivite  - material și formă, avantaje și dezavantaje

Descopera avantajele si dezavantajele fiecarui material pentru a alege chiuveta de bucatarie potrivită pentru următorul tău proiect de renovare.

A-ți proiecta bine bucătăria înseamnă a alege materialele potrivite, amenajarea adaptată camerei tale, dar și stilului tău de viață, a opta pentru electrocasnicele potrivite și, de asemenea, evident, a alege chiuveta de bucătărie potrivită. Și pentru a obține cea mai bună selecție posibilă în ceea ce privește acesta din urmă, nimic mai bun decât o imagine de ansamblu asupra materialelor și formelor disponibile. Poți opta apoi pentru chiuveta de bucătărie simplă, multifuncțională sau chiar o chiuveta bucătărie cu spălător pahare care se potrivește cel mai bine cu utilizarea acesteia.

Chiuveta de bucătărie este un element central în amenajarea și decorarea unei bucătării. Nu numai că ar trebui să fie funcțională și potrivită pentru utilizarea de zi cu zi, dar ar trebui să fie și în armonie cu stilul general al camerei. Cu o multitudine de materiale, forme și configurații disponibile pe piață, alegerea chiuvetei potrivite poate părea o sarcină complexă.

Alegerea materialului pentru chiuveta de bucătărie

Avantajele și dezavantajele ceramicii

Avantajul chiuvetei ceramice este ușurința sa de întreținere. Ceramica constă în principal din lut, făcându-le un material natural. Acest lucru permite curățarea cu produse tot de origine naturală și destul de blânde, chiar cu o simplă cârpă din microfibră umezită. Ceramica este, de asemenea, un material foarte rezistent, atât în ​​ceea ce privește temperaturile, cât și zgârieturile și alte șocuri. Chiuveta de bucătărie din ceramică va putea, așadar, să găzduiască oale care sunt încă fierbinți. Și acesta constituie un adevărat atu în fiecare zi.

Cu toate acestea, ceramica rămâne un material destul de scump, în ciuda tuturor acestor avantaje! Dar este un material rezistent. Un alt dezavantaj este că se poate ciobi. În cele din urmă, ceramica este mare și grea, ceea ce trebuie luat în considerare în costul instalării.

Avantajele și dezavantajele chiuvetei de bucătărie din oțel inoxidabil

Cea mai cunoscută și instalată este, fără îndoială, chiuveta din oțel inoxidabil. Este într-adevăr un element de bază în majoritatea bucătăriilor. La fel ca ceramica, este foarte durabil. Cu toate acestea, se marchează ușor și necesită întreținere zilnică atât pentru petele de alimente, cât și pentru calcar. Ar trebui să îți amintești să utilizezi un produs blând și să-l ștergi în mod regulat.

Cu toate acestea, poate fi susceptibil la zgârieturi.

Avantajele și dezavantajele rășinii

Chiuveta din rășină are în primul rând avantajul de a fi o opțiune economică, spre deosebire de inox și ceramică. Este un material sintetic care are însă dezavantajul de a fi deteriorat de temperaturile ridicate. Dincolo de fragilitatea sa – relativă, deoarece este ușor de reparat – chiuveta de bucătărie din rășină se poate îngălbeni și se pot vedea pete instalate.

Avantajele și dezavantajele sticlei călite

O nouă adăugare la bucătăriile noastre, aceasta vine din Germania. Ne-a invadat inițial băile, dar chiuveta din sticlă călită pare să își găsească treptat loc în bucătărie. Are două calități importante: poate rezista la temperaturi ridicate și nu permite impurităților să se încruste. Pe de altă parte, este un produs scump.

Acest articol a fost promovat cu ajutorul unei agentii SEO

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni