• PRO TV
  • Ce note i-au dat românii președintelui Klaus Iohannis după cele două mandate la Cotroceni

Ce note i-au dat românii președintelui Klaus Iohannis după cele două mandate la Cotroceni

Ce note i-au dat românii președintelui Klaus Iohannis după cele două mandate la Cotroceni
Sursa: Getty Images

Klaus Iohannis a fost un elev eminent și un student de excepție, însă acum nu mai este în școală. S-a angajat să le facă românilor viața mai bună, iar angajatorii săi sunt exigenți. Ce note i-au dat românii lui Klaus Iohannis, după două mandate de președinte.

Gallery

Klaus Iohannis a fost ales președinte al României la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, când l-a învins pe Victor Ponta, în turul doi. Cinci ani mai târziu, Klaus Iohannis și-a asigurat al doilea mandat, după victoria clară în fața Vioricăi Dăncilă (66,09% din voturi).

Cu două mandate la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis nu va mai candida la alegerile prezindențiale din 2024. După 9 ani în fruntea statului, președintele și activitatea sa sunt evaluate de români în cadrul proiectului noteleluiklaus.ro. Până acum, aproape 72.000 de români i-au acordat note lui Iohannis, pentru prestația sa la capitole importante precum „Reprezentarea țării”, „Rolul de mediator”, „Mesajul politic” și reforma educațională în cadrul proiectului „România educată”.

Surprinzător pentru susținătorii din 2014 și 2019 ai președintelui, Klaus Iohannis nu are medie de trecere. Șeful statului este corijent la mai toate „materiile”. La Purtare, șeful statului are media 3,9, obținută pe baza mediei notelor oferite de cei care au votat pe site. Și mai rău stă președintele la capitolul Numirea primului ministru (sic!), unde media notelor este 3.

La toate „materiile”, nota maximă este 10, iar cea minimă este 1. 

Președintele României este cel mai cunoscut angajat din România și cel mai bine plătit dintre cei care activează în funcții publice și de aceea l-am ales ca exemplu pentru această campanie. Domnul Klaus Iohannis mai are un an de mandat și feedbackul pe care îl va primi de la cetățeni, angajatorii care l-au pus în funcție și care îi plătesc salariul, îl va ajuta să înțeleagă în ce anume excelează și unde ar fi loc de îmbunătățire în activitatea sa”, spunea Doru Șupeală, fondatorul proiectului Hacking Work și consultant de management, în momentul lansării proiectului.

Românii care nu au votat încă o mai pot face până la sfârșitul lunii decembrie 2023.

Fotografii: Agerpres/Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni