• PRO TV
  • Șeful plutonului de execuție al soților Ceaușescu, dezvăluiri despre moartea dictatorilor: ”Regret că am luat viața la doi oameni”

Șeful plutonului de execuție al soților Ceaușescu, dezvăluiri despre moartea dictatorilor: ”Regret că am luat viața la doi oameni”

Recent, Col. (r) Ionel Boeru, şeful plutonului de execuție al soților Ceaușescu, a vorbit despre efectele pe care a avut asupra sa acel eveniment, din decembrie 1989.

Gallery

Boeru recunoaște că are colegi care, și la 34 de ani după executarea soților Ceaușescu, au sindrom post-traumatic. Acesta a declarat pentru o televiziune de știri din România:
"Ceaușescu şi-a pierdut rolul de comandant suprem al armatei în momentul când a fugit cu elicopterul. Deci nu mai era comandantul nostru în momentul în care a fugit. Din punct de vedere psihic și medical ne-a fost rău atunci. Eu știu ce probleme am cu cei doi care a fost cu mine și care şi acum au probleme mari, la 34 de ani de atunci.
Au remușcări, sindrom post-traumatic. Şi eu îl am, mai ales în perioada asta în care ni se aduce aminte. Am momente când mă apuc şi beau pe fond de anxietate”.

Boeru a vorbit și despre execuția Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu. ”Regret că am luat viața la doi oameni, atât. În rest nu regret nimic. Am trei copiii care au înțeles pentru că le-am povestit. Copiii au supraviețuit și sunt liberi mai departe. Şi am un mare noroc că sunt fete şi îşi pot schimba numele.

Şi eu am fost oprit, am fost înjurat aproape și bătut o dată, dar asta este. Nu am fost decorat şi nici nu mă așteptam să fiu", a spus col. (r) Ionel Boeru, şeful plutonului de execuție a soților Ceaușescu.

Documentarul „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator” poate fi urmărit, în exclusivitate, pe VOYO.

Foto; Profimedia, Agerpres

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni