• PRO TV
  • Test de matematică: mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect! Vezi soluția mai jos!

Test de matematică: mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect! Vezi soluția mai jos!

Test de matematică: mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect! Vezi soluția mai jos!

O problemă de matematică elementară îi pune pe gânduri pe români. Deți mulți acceptă provocarea, puțini îi găsesc rezolvarea în cel mult 30 de secunde. Crezi că te descurci mai bine? Mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul corect!

La prima vedere este simplu, însă pe măsură ce secundele trec ai impresia că nu vei găsi rezultatul corect. La cum e formulată problema de matematică, în niciun caz 8 plus 3 minus 4 nu este egal cu zero (8+3-4=0). Ok, dar ce băț de chibrit trebuie să muți pentru a obține rezultatul corec?

Dar dacă ți-am spune că sunt două rezultate corecte? Da, sunt două, pentru că poți muta și alt băț de chibrit pentru a obține un calcul matematic corect. Iată-le mai jos, explicate! Crezi că mai găsești o operație matematică cu rezultat corect? Spune-ne într-un comentariu!

Rezolvarea 1: 9+3-4=8

Rezolvarea 2: 8+3-11=0

Al doilea rezultat corect poate fi obținut prin mutarea bățului orizontal al cifrei 4 în poziția verticală, astfel încât să obții numărul 11. Astfel, rezultă o altă operație matematică: 8+3-11=0. Care este și corectă. Ai găsit-o?

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni