• PRO TV
  • Episodul 2 al documentarului TOVARĂȘU’, disponibil acum EXCLUSIV pe VOYO: GLORIA

Episodul 2 al documentarului TOVARĂȘU’, disponibil acum EXCLUSIV pe VOYO: GLORIA

“Tovarășu’ “ ne dezvăluie întreaga poveste de viață a lui Nicolae Ceaușescu, bărbatul care a condus România timp de 25 de ani. Pe parcursul a trei episoade, documentarul surprinde o narațiune a domniei sale. Începând de azi, 13 decembrie, episodul 2 este disponibil exclusiv pe VOYO.

Narațiunea este spusă în primul rând prin cuvintele oamenilor care au trăit-o - cei care l-au cunoscut îndeaproape, l-au slujit și i-au îndeplinit poruncile, inclusiv familia... dar și de la cei care au fost intimidați, închiși sau torturați în timpul regimului său de 25 de ani. Relatarea completă a vieții sale, cu înregistrări realizate în București, Londra, Paris, New York, Washington DC, Seattle, SUA și mai multe locații din România – este susținută de documente nedifuzate până acum, primele interviuri și reconstituiri dramatice.

În cel de-al doilea episod al documentarului, Ceauşescu este deja în vârful lumii. A știut să joace pe o scenă internațională: alături de regina Elisabeta, președintele SUA Nixon, Mao, de Gaulle, regina Angliei, Papa, Castro, Gaddafi, Brejnev, Arafat, șahul Iranului. Președintele român știe care e înțelegerea implicită cu Occidentul: te ajut cu crizele tale din Orientul Mijlociu, Vietnam și pentru SUA deschide o ușă către China. Iar pentru eforturile sale, Ceauşescu primeşte credite, tehnologie şi protecţie strategică față de Uniunea Sovietică. Privirea lui Ceaușescu se îndreaptă spre Est și îl vizitează pe Kim ll Sung din Coreea de Nord și pe Mao în China.

Cuplul de români este fermecat de o primire suprarealistă, potențându-i și mai mult propriul cult al personalității. În curând, vanitatea și teama întunecă gândurile dictatorului, în timp ce poporul său se luptă sub supravegherea continuă a unei Securități în creștere. Dizidenții sunt închiși în liniște. Între timp, superputerile închid ochii. Pentru a îndeplini obiectivele economice cu ajutorul unei populații în creștere, avortul este interzis. Un palat prezidențial enorm se ridică din ruinele unui cutremur devastator - alimentat cu 150 de milioane de dolari din fonduri occidentale. Cu un Ceauşescu diagnosticat cu o serie de boli, medicul său privat sare de pe balconul unui spital din Bucureşti.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni