• PRO TV
  • Record absolut! O rochie purtată de Diana a fost vândută la licitație cu peste 1 milion de dolari! Cum arată ținuta de seară

Record absolut! O rochie purtată de Diana a fost vândută la licitație cu peste 1 milion de dolari! Cum arată ținuta de seară

Record absolut! O rochie purtată de Diana a fost vândută la licitație cu peste 1 milion de dolari! Cum arată ținuta de seară

O rochie de seară purtată de prințesa Diana a fost vândută la o licitație, la Hollywood, pentru aproape 1,15 milioane de dolari.

Gallery

​Aceasta a stabilit un record ca fiind cea mai scumpă rochie purtată vreodată de Diana.

Recordul a fost deţinut anterior de o rochie pe care Diana a purtat-o în anul 1991, realizată de Victor Edelstein, și care s-a vândut la începutul anului cu suma de 604.800 de dolari.

Rochia pe care cumpărătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a plătit peste 1,15 milioane de dolari a fost purtată la două evenimente de către prințesa de Wales. (Vezi imagini cu ținuta în GALERIA FOTO de mai sus)

Supranumită „Prințesa inimilor”, Diana a impresionat audiența în rochia de seară din catifea, cu steluțe, la un dineu oferit de primarul Florenței în aprilie 1985. Un an mai târziu a îmbrăcat aceeași rochie la spectacolul oferit de Orchestra Simfonică din Vancouver.

Rochia de seară a fost realizată de creatorul de modă marocano-britanic Jacques Azagury. Piesa vestimentară a fost licitată în cadrul Julien’s Auctions de la Hollywood și ar fi trebuit să se vândă cu 100.000 de dolari.

Ținuta prevăzută cu organza în partea de jos este acum de departe cea mai scumpă rochie purtată de regretata Diana, scrie The Guardian.

În catalogul de la evenimentul „Julien's Auctions și Turner Classic Movies Present: Hollywood Legends” rochia era descrisă astfel: „Cu umerii capitonați prezintă un corset din catifea neagră cu stele brodate cu fir metalic, realizat din țesătură Jakob Schlaepfer, cu o fustă din organza albastru regal, o eșarfă și o fundă”.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni