• PRO TV
  • Barry Keoghan, actorul din Saltburn, infectat cu o “bacterie mâncătoare de carne”. A fost la un pas să îi fie amputat brațul ca să scape cu viață

Barry Keoghan, actorul din Saltburn, infectat cu o “bacterie mâncătoare de carne”. A fost la un pas să îi fie amputat brațul ca să scape cu viață

Barry Keoghan, actorul din Saltburn, infectat cu o “bacterie mâncătoare de carne”. A fost la un pas să îi fie amputat brațul ca să scape cu viață

La 31 de ani, actorul irlandez Barry Keoghan este pe val din punct de vedere profesional: face furori cu rolul său din “Saltburn”, pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur, însă nu a avut nicio șansă de câștig în fața lui Cillian Murphy. Anul trecut a câștigat un premiu Bafta pentru interpretarea din The Banshees of Inisherin și a primit și o nominalizare la Oscar. Puțini știu însă cu ce probleme se confruntă actorul în viața personală: acesta a anutat despărțirea de iubita sa, cu care are și un băiețel de un an, iar când tocmai începuse filmările la The Banshees of Inisherin a fost la un pas să își piardă viața.

Barry Keoghan a dezvăluit că a fost diagnosticat cu fasceita necrozantă, o infecție bacteriană rară, dar foarte gravă.

Potrivit sfatulmedicului.ro, aceasta bacterie poate distruge pielea și țesuturile moi de sub ea, incluzând grăsimea și țesutul care acoperă mușchii). Deoarece aceste țesuturi mor rapid, o persoană cu fasceita necrozantă se spune că este infectată cu o bacterie "mâncătoare de carne", în mod special Streptococcus pyogenes. În jur de 30% dintre cei care dezvoltă fasceita necrozantă decedează din cauza ei. Majoritatea persoanelor care dezvoltă boala se află într-o stare de sănătate bună înaintea infecției.

Actorul irlandez a dezvăluit că a fost internat în timpul filmărilor, iar medicii au luat în considerare chiar și amputarea brațului pentru a-i salva viața. Barry Keoghan a rămas cu o cicatrice uriașa pe braț, în urma infecției. Acesta și-a întrebat medicii dacă va surpravietui, iar aceștia i-ar fi spus: “Ei bine, nu știm”.

Gallery

“Începusem filmările de numai 4 zile, iar brațul lui începuse să se umfle. Dar el tot zicea că să o să fie bine. Când l-am vizitat la spital mă întrebam dacă o să moară, dar am plecat de acolo optimist că o să facem filmul”, a spus regizorul Martin McDonagh.

Irlandezul nu stă nici acum prea bine din punct de vedere psihic. Cariera înfloritoare de la Hollywood vine la pachet și cu aspecte negative: acesta a mărturisit în revista GQ că mutarea la New York l-a făcut să se simtă mai singur ca niciodată și să se gândească la mama sa. Aceasta s-a luptat cu dependența de droguri și a murit când el era numai un copil.

SURSA FOTO: GETTY IMAGES, PROFIMEDIA

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni