• PRO TV
  • Informații tulburătoare despre starea de sănătate a lui Alain Delon: „Vreau să mor. Viața mea s-a terminat”

Informații tulburătoare despre starea de sănătate a lui Alain Delon: „Vreau să mor. Viața mea s-a terminat”

Informații tulburătoare despre starea de sănătate a lui Alain Delon: „Vreau să mor. Viața mea s-a terminat”

Starea de sănătate a lui Alain Delon se agravează de la o zi la alta. Recent, actorul în vârstă de 88 de ani a fost plasat sub protecție judiciară.

Gallery

Alain Delon poate în continuare să întocmească o serie de acte, cu excepţia celor mai importante, care sunt încredinţate unei terţe părţi, cum ar fi vânzarea unei proprietăţi. Actorul a fost plasat sub protecţie judiciară de un judecător de protecţie, cunoscut anterior sub numele de judecător de tutelă, scrie news.ro, care citează BFM TV.

În cadrul sistemului de protecţie a justiţiei, persoana în cauză poate efectua singură toate actele, cu excepţia celor mai importante, care trebuie încredinţate unui mandatar desemnat, cum ar fi vânzarea unui imobil. Misiunea mandatarului este de a-l ajuta pe Alain Delon în ceea ce priveşte îngrijirea medicală şi alegerea medicilor.

Le Parisien a relatat recent despre vizita unui medic făcută în casa marelui actor din Douchy, în sudul Franței.

Dialogul cu Delon, foarte slăbit după accidentul vascular cerebral din 2019, „a fost dificil, iar răspunsurile nu erau foarte expresive: uneori dădea din cap sau ridica degetul mare” pentru a confirma informațiile, a mărturisit medicul, potrivit publicației franceze.

Actorul i-ar fi spus medicului: „Vreau să mor. Viața mea s-a terminat”. Pentru a descrie starea lui Delon, medicul a folosit cuvinte ca: „durere difuză”, „stări de oboseală fizică și psihică” și „risc de sinucidere major”.

Evaluarea medicală a fost realizată între 13 septembrie și 4 octombrie 2023, în cadrul anchetei privind plângerile depuse de copiii actorului împotriva lui Hiromi Rollin, femeia care a avut grijă de Alain Delon mai mulți ani.

În iulie, Delon a fost audiat de jandarmii secției din Orléans. Potrivit documentelor, legenda cinematografiei franceze „nu a fost în măsură să pronunțe propoziții complete”.

La începutul lunii ianuarie, fiii săi Anthony și Alain-Fabien, în luptă cu sora sa Anouchka, au cerut plasarea vedetei sub tutelă judiciară în Franța. În schimb, Anouchka vrea să-și ducă tatăl în Elveția, unde locuiește.

Anthony Delon, fiul actorului francez, a comentat decizia magistraților de a-l plasa pe actor sub protecție judiciară.

„Dacă acest lucru poate pune lucrurile în ordine şi îi poate împiedica pe avocaţi să vorbească despre boala tatălui meu fără să consulte măcar dosarele, este un lucru bun. Această controversă medicală va lua sfârşit o dată pentru totdeauna", a declarat el pentru BFM TV.

Alain Delon, dezvăluiri despre eutanasie

După o operație pe cord, suferită în 2012, și un dublu AVC, suferit în 2019, Alain Delon a vorbit despre eutanasie. Actorul a luat decizia de a apela la sinucidere asistată, în Elveția, țară în care această procedură este legală. I-a trasat fiului său, Anthony Delon, toate sarcinile, iar acesta a dezvăluit că va respecta dorința tatălui său. Actorul francez și-a dorit moartea și fiindcă singura lui soție, Nathalie Delon, a murit de cancer pancreatic, în 2021, la vârsta de 79 de ani. Alain Delon a suferit mult după decesul soției sale, deși mariajul lor nu a durat decât 4 ani. Actorul s-a îndrăgostit apoi de actrița Mireille Darc, cu care nu s-a căsătorit niciodată, dar cu care a avut o relație de 15 ani.

Fotografii: Getty Images

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni