• PRO TV
  • (P) Bunele maniere atunci când oferi flori

(P) Bunele maniere atunci când oferi flori

(P) Bunele maniere atunci când oferi flori

Felul în care oferi flori poate avea un impact semnificativ asupra modului în care suntem percepuți de către cei din jur.

Surprinzător sau nu, chiar și gestul de a oferi flori este supus codului bunelor maniere, pentru că în sine, acesta presupune un dialog verbal și non-verbal, o interacțiune între două persoane. Pentru a ști sigur cum este corect să oferi flori și care sunt greșelile pe care nu ar trebui să le faci, iată ce spune codul bunelor maniere despre felul în care oferi flori.

Fii atent la modul de prezentare al florilor

Unul dintre aspectele de bază atunci când oferi flori este acela să te asiguri că acestea arată impecabil. Dincolo de faptul că trebuie să arate bine, să fie proaspete și cât mai ”vii”, florile trebuie să beneficieze și de un ambalaj pe măsură. Poți alege buchete de flori sau un aranjament floral decorativ însă fii mereu atent la modalitatea de prezentare a acestuia. Atunci când îl oferi susține aranjamentul din partea inferioară, pentru a-i permite persoanei care îl primește să îl poată prelua cât mai delicat, fără a crea situații stânjenitoare.

Fii atent la tradiție și cultură

Fiecare cultură își are propriile obiceiuri și propria simbolistică a acestora. Atunci când dăruiești flori, mai ales dacă persoana care le primește nu îți este foarte cunoscută, documentează-te puțin cu privire la detaliile tradiționale. Spre exemplu, în vreme ce în SUA garoafele sunt considerate a fi excelente pentru buchete de mireasă sau pentru buchetele domnișoarelor de onoare, în unele țări garoafele sunt flori potrivite pentru înmormântări, în speță ca aranjamente sau flori oferite rudelor. Același lucru se aplică și atunci când oferi un buchet de flori bujori, narcise sau lalele, fiind nevoie să studiezi puțin contextul cultural al oferirii acestor flori.

Florile se oferă cu un zâmbet

Cel mai important lucru, atunci când oferi flori cuiva, este să acompaniezi gestul de un zâmbet. Zâmbetul detensionează situații și te ajută să socializezi cu o mai mare ușurință. Desigur, nu uita să adaugi și câteva cuvinte plăcute, felicitări sau urări, adaptându-ți ținuta la moment.

Oferă florile la momentul potrivit

În delicatețea lor, florile ar trebui să fie oferite într-un cadru intim și special, fără a grăbi momentul. Din contră, alegerea momentului ar trebui să fie făcută cu atenție, pentru a crea o amintire memorabilă. Nu oferi flori în timp ce primitoarea nu este atentă și nu striga urările, chiar dacă este gălăgie în jur. Așteaptă un moment de liniște sau, în cazul în care relația o permite, șoptește urările la urechea primitoarei.

Florile, diafane și seducătoare, sunt unul dintre cele mai importante moduri în care interacționăm. Surâsul persoanei care primește florile și emoțiile celui care le dăruiește se împletesc ca într-un dans. Acest dans are însă și reguli, iar a oferi flori seamănă destul de mult cu acesta, așadar respectă regulile și poftește la dans.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni