• PRO TV
  • Cristiano Ronaldo la 39 de ani. Dieta specială a fotbalistului care-l ajută să se mențină tânăr și sănătos

Cristiano Ronaldo la 39 de ani. Dieta specială a fotbalistului care-l ajută să se mențină tânăr și sănătos

Cristiano Ronaldo la 39 de ani. Dieta specială a fotbalistului care-l ajută să se mențină tânăr și sănătos

Cristiano Ronaldo a împlinit astăzi, 5 februarie, 39 de ani. Starul portughez este într-o formă fizică de invidiat, iar asta datorită unei diete speciale și antrenamentelor pe care le face constant.

Carismaticul Cristiano Ronaldo se numără printre cei mai buni fotbaliști din istorie, cu milioane de fani în întreaga lume. A fost numit cel mai bun marcator din 2023, după ce a înscris 54 de goluri.

Gallery

​Fotbalistul a recunoscut de mai multe ori că ar putea să-și încheie cariera la 40 de ani, dar decizia sa ar fi strict legată de vârstă și nu de condiția sa fizică. De-a lungul carierei, portughezul a arătat că are foarte mare grijă de fizicul său și, după mai bine de 20 de ani, se remarcă în continuare printr-o energie de invidiat. 

CR7 este foarte atent la alimentație. El a avut propriul bucătar personal, pe Giorgio Barone, care s-a ocupat de dieta atacantului pe când acesta juca la Juventus. Cu ceva timp în urmă, Barone a vorbit despre alimentele care îl ajută pe Ronaldo să se mențină tânăr și într-o formă perfectă. 

Fotbalistul evită zaharurile, grăsimile și carbohidrații. Mâncarea lui preferată include pește, mâncăruri cu proteine ​​slabe, cereale integrale și salate, care ajută la tonifierea corpului și la arderea caloriilor. „Nu e vorba de alimente scumpe”, spune el potrivit mirror.co.uk„Folosesc alimente organice și naturale – pește, pui, vițel, ouă, avocado, ulei de cocos și orez negru. Trebuie să ai grijă de corpul tău ca și cum ai avea grijă de un Ferrari”, ne sfătuiește bucătarul italian.

Dieta alcătuită de bucătarul italian la acea vreme se baza pe multe proteine: fructe de mare (creveți și caracatiță) - printre mâncărurile preferate ale marcatorului; carne de vită, adăugată la cereale integrale. (orez negru) și salate. Un ingredient cheie folosit de Barone era uleiul de cocos, deoarece este bogat in acid lauric, despre care se spune că arde grăsimile, stimulează metabolismul și întărește sistemul imunitar. 

Sursă foto: Getty Images, Instagram/ cristiano

Vezi și: Cum l-a urmărit un român pe Cristiano Ronaldo pentru un autograf 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni