• PRO TV
  • (P) Programul celor mai tari finale din fotbalul continental în 2024

(P) Programul celor mai tari finale din fotbalul continental în 2024

(P) Programul celor mai tari finale din fotbalul continental în 2024

Meciurile cu trofeul pe masă au o miză aparte. Ambiția jucătorilor este mai mare când știu că în joc se află și un trofeu. Iar în 2024 fanii fotbalului vor avea ocazia să urmărească numeroase meciuri inter-cluburi în care se va lupta pentru trofeu. Poate finala Champions League este cea mai așteptată, însă vor fi și alte meciuri cu o încărcătură aparte.

Calendarul finalelor din acest an:

  • 6 aprilie - finala Cupei Spaniei
  • 15 mai - finala Cupei Italiei
  • 22 mai - finala Europa League
  • 25 mai - finala Cupei Angliei
  • 25 mai - finala Cupei Germaniei
  • 29 mai - finala Conference League
  • 1 iunie - finala Champions League

Finala Cupei Spaniei, fără Real Madrid și FC Barcelona

Cupa Spaniei este prima finală care se va disputa în acest an. În acest moment, competiția a ajuns în faza semifinalelor, iar partidele tur s-au disputat deja, scorurile fiind următoarele:

  • Mallorca - Real Sociedad 0-0
  • Atletico Madrid - Athletic Bilbao 0-1

Meciurile retur vor avea loc pe 27 și 29 februarie, în timp ce finala este programată pe arena La Cartuja din Sevilla, pe 6 aprilie. Cu siguranță este o pierdere importantă faptul că FC Barcelona și Real Madrid au fost deja eliminate, dar reprezintă o șansă mare pentru celelalte echipe să câștige un trofeu.

Cupa Italiei a ajuns în faza semifinalelor

Cupa Italiei își va afla finalistele în luna aprilie. Meciurile din semifinale sunt următoarele:

  • Juventus - Lazio (se joacă pe 2 aprilie și 23 aprilie)
  • Fiorentina - Atalanta (se joacă pe 3 aprilie și 24 aprilie)

Finala va avea loc pe 15 mai, însă Inter Milano nu își va putea apăra trofeul câștigat anul trecut, deoarece a fost eliminată în optimile de finală de Bologna.

Finala Europa League are loc pe superbul Aviva Stadium din Dublin

Finala Europa League din acest an va avea loc pe 22 mai, pe Aviva Stadium din Dublin. Europa League este a doua competiție europeană ca importanță, după Champions League, iar nume grele sunt încă prezente. Liverpool, West Ham, Brighton, Villarreal, Brighton, Atalanta, AC Milan și Benfica sunt doar câteva dintre echipele care speră să pună mâna pe trofeu. Anul trecut, competiția a fost câștigată de Sevilla, însă andaluzii nu își mai pot apăra trofeul, deoarece au fost eliminați deja din cupele europene.

Cupa Angliei a ajuns la ediția cu numărul 143

Cupa Angliei este una dintre cele mai vechi competiții fotbalistice din lume, iar finala din 2024 va avea loc pe 25 mai, pe legendarul stadion Wembley, care a găzduit o mulțime de evenimente de top. Momentan suntem abia în turul 5, iar printre meciurile tari programate se află Chelsea - Leeds, Wolverhampton - Brighton, Liverpool - Southampton și Luton - Manchester City. Există însă și surprize, cum ar fi echipa de liga a șasea Maidstone United, care va întâlni Coventry City.

Finala Cupei Germaniei se dispută tot pe 25 mai

Finala Cupei Germaniei se va disputa în acest an pe Olympiastadion din Berlin. Semifinalele le cunoaștem deja, chiar dacă mai este de disputat sfertul dintre Saarbrucken și Borussia M'gladbach. Programul semifinalelor este următorul:

  • 2 aprilie: Kaiserslautern - Saarbrucken sau Borussia M'gladbach
  • 3 aprilie: Bayer Leverkusen - Fortuna Dusseldorf

Trofeul a fost câștigat anul trecut de Leipzig, dar această echipă a fost deja eliminată. Și Bayern Munchen a pierdut în turul 2, fiind eliminată de surpriza Saarbrucken.

Finala Conference League are loc la Atena

Finala Conference League din acest an se va disputa pe Agia Sophia Stadium din Atena, pe care în mod obișnuit își joacă meciurile AEK Atena. Este o arenă nouă, inaugurată în septembrie 2022, cu o capacitate de 32.500 de locuri. Este a opta finală de club disputată în Atena, unde au mai avut loc 3 confruntări din ultimul act de Champions League, trei de Cupa Cupelor și Supercupa Europei 2023.

Finala Champions League trage cortina peste fotbalul continental

Ultimul mare meci al sezonului înainte de startul EURO 2024 va avea loc pe 1 iunie, pe stadionul Wembley din Londra. Va fi o cursă interesantă pentru câștigarea trofeului, în condițiile în care Manchester City pornește cu prima șansă la pariuri sportive să repete triumful din stagiunea precedentă, când s-a impus la Istanbul. City are o opțiune serioasă, însă echipe ca Real Madrid, Arsenal, Bayern Munchen, PSG și Inter Milano nu vor ceda ușor.

Sursa foto - canva.com

888sport Licenta ONJN 1160654W000324

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni