• PRO TV
  • Alexei Navalnîi este comemorat la București! Ce a apărut în fața ambasadei Rusiei

Alexei Navalnîi este comemorat la București! Ce a apărut în fața ambasadei Rusiei

Alexei Navalnîi este comemorat la București! Ce a apărut în fața ambasadei Rusiei

Alexei Navalnîi este comemorat la București, în fața ambasadei Rusiei. Oamenii de pretutindeni au adus lumânări și flori, ca un ultim omagiu pentru omul care s-a luptat ani de zile cu sistemul lui Vladimir Putin.

Gallery

​Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, după ce paznicii închisorii în care se afla l-au scos la plimbare la o temperatură de -30 de grade Celsius, ce se resimțeau ca -50. Din cauza vremii nefavorabile, corpul fostului opozant al lui Vladimir Putin a cedat, medicii lagărului fiind nevoiți să îi declare decesul.

Oamenii de pretutindeni nu au rămas indiferenți, după decesul lui Alexei. În unele țări, oamenii au ieșit în stradă să protesteze pentru incorectitudinea cu care a fost tratat fostul opozant al lui Putin, iar în România s-au adus omagii pentru Navalnîi, în fața ambasadei Rusiei din București. 

Astfel, mai multe persoane s-au adunat în fața ambasadei cu flori, lumânări și pancarte pe care au scris diverse mesaje, în memoria lui Alexei Navalnîi: ''Nu câştigi alegeri libere omorând opoziţia''.

VEZI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS IMAGINI DE LA COMEMORAREA LUI ALEXEI NAVALNÎI

Mai mult decât atât, europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunţat pe pagina sa de Facebook că va avea loc un eveniment de comemorare „In memoriam Aleksei Navalnîi - ucis de un regim criminal''.

„Paşnic, cu lumânări şi flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul şi demnitatea să-şi înfrunte criminalul până la moarte şi dincolo de ea - Aleksei Navalnîi'', a fost mesajul europarlamentarului.

Klaus Iohannis a transmis, la rândul lui, un mesaj în memoria lui Navalnîi:

„Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia şi prietenii săi. Astăzi, comunitatea internaţională a pierdut un luptător curajos pentru libertate şi drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă şi cuprinzătoare", a scris şeful statului pe platforma X.

Sursă foto: Facebook, Instagram, YouTube, Grigore Popescu/Agerpres Foto

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni