• PRO TV
  • Erika Isac i-a făcut portretul robot lui Mirel din Turnu Măgurele și a spus exact de ce a scris piesa Macarena: „Încerc să dau curaj femeilor”

Erika Isac i-a făcut portretul robot lui Mirel din Turnu Măgurele și a spus exact de ce a scris piesa Macarena: „Încerc să dau curaj femeilor”

Erika Isac i-a făcut portretul robot lui Mirel din Turnu Măgurele și a spus exact de ce a scris piesa Macarena: „Încerc să dau curaj femeilor”

Piesa „Macarena”, cântată și scrisă de Erika Isac, se află deja de câteva zile pe locul 1 în trending. Cântăreața menționează că nu s-a așteptat la un asemenea succes și că nu acesta a fost scopul ei. Pur și simplu a simțit că este nevoie pe piață de o asemenea piesă, care să atingă problemele cu care se confruntă în special femeile.

Piesa „Macarena”, lansată pe 14 febuarie, a adunat până acum peste 2 milioane și jumătate de vizualizări pe YouTube. Într-un interviu pentru paginademedia.ro, Erika Isac a povestit mai multe detalii din spatele procesului de creație. 

„Cumva, este în mine partea asta activistă. Nu e prima piesă care include un mesaj social. Unul din motivele foarte importante pentru care această piesă este astăzi pe YouTube este managerul meu, pentru că reacția lui (n.r. când a a ascultat-o) mi-a dat un impuls foarte mare. Pur si simplu am luat decizia că vreau să o lansez. Versurile scrise sută la sută de mine. Piesa asta este bazată și pe experiențele mele, în mod evident, a tuturor femeilor din jurul meu; din fericire, nu am avut norocul de a nu trece prin abuzuri teribil de grave, tip viol și ce am mai menționat în piesă, dar sunt alte femei care au trecut și nu pot să rămân ignorantă la chestia asta, pentru că sunt o fire sensibilă și foarte empatică. Nu sunt genul de om care poate să treacă peste necazul altuia. Mă implic mereu în problemele prietenilor, dar și ale străinilor”, spune Erika. 

Unii spun că piesa Erikăi Isac sună ca un manifest, iar în ea s-au regăsit multe femei care nu au avut niciodată curajul să spună prin ce abuzuri sau discriminări au trecut. Însăși cântăreața a mărturisit că s-a confruntat cu bullying-ul, primind mesaje urâte în online, după apariția ei într-un concurs de talente.

„Înainte să o lansez, am zis că pe mine nu mă interesează ca piesa asta să aibă succes. Nu mi-am dorit să fie hit, să fie virală. Mi se părea că este nevoie de o asemenea piesă pe piață și simțeam că eu pot să o fac, pentru că o simt”. (...) Ce-am vrut să transmit prin Macarena a fost nimic mai mult decât știrile pe care le văd la televizor și tot ce se întâmplă în jurul nostru de foarte mulți ani de zile. Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor și realitatea victimelor. Mi-am dorit să se facă auzit un astfel de mesaj, pentru că e foarte importantă siguranța femeilor în special, pentru că trăim într-o lume a bărbaților”(...) Încerc să dau curaj femeilor”.

​Ce spune Erika Isac despre Mirel din Turnu Măgurele

Petrișor Obae a amintit de personajul Mirel din Turnu Măgurele și a rugat-o pe Erika să-i facă un portret robot: 

„E genul care are păreri despre orice, care atunci când a venit Covid-ul era medic, care atunci când sunt alegerile e politician, care atunci când scoate Erika Isac Macarena practică sportul „datul cu părerea” pentru că el știe, el este expert în feminism și misoginism; genul acesta, care are o opinie despre orice, dar nu este suficient de documentat”, explică artista. 

Referitor la unii comentatori care au crezut că și Erika din videoclip este un personaj, cântăreața a subliniat: „Erika nu este un personaj creat. Eu sunt super reală în tot ce fac. Nu e nicio strategie de marketing”.

Erika Isac vine din Constanța. Ea s-a născut într-o familie obișnuită. Tatăl ei este militar și IT-ist, iar mama economistă. Părinții au dus-o de mică la tot felul de cursuri: desen, karate, canto, ca să-și aleagă ce-i place. „Și-au dorit să am un hobby pe lângă școală. Ne-am oprit la canto, pentru că i-a zis un coleg tatei că am ureche muzicală”.

Ea cântă de la 6 ani și a participat la diverse concursuri, printre care și Mamaia Copiilor. 

„Am făcut canto de la 6 până la 16 ani, am fost la multe concursuri, turnee. La 17 ani am intrat în studio pentru a crea muzică. Am terminat Științele Naturii și am urmat 2 ani de Facultate la SNSPA și am renunțat, pentru că eram la filmări pentru un show. Nu mi-am dat restanțele. Toată lumea îmi zice să am o diplomă. Nu știu la ce facultate să mă înscriu, dar momentat sunt focusată pe muzică”, a mai povestit Erika. 

Ce planuri are Erika Isac pentru cariera sa muzicală

Cântăreața spune că în curând va lansa o nouă piesă,„Femei în Parlament”, care continuă mesajul din Macarena. Este tot în stil rap și va fi lansată pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii. Chiar dacă și-a găsit o direcție în muzică și un stil care a consacrat-o, Erika spune că ascultă toate genurile de muzică și că îi place mult cea românească. A fost plăcut impresionată când mai mulți oameni de radio i-au propus să facă o variantă cenzurată a piesei Macarena, pentru a putea fi difuzată. De asemenea, s-a bucurat când a fost sunată de mulți artiști și jurnaliști care au felicitat-o pentru piesă. 

Gallery

Sursă foto: Instagram/ Erika Isac 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni