• PRO TV
  • De ce boli suferea Mioara Roman. Mama Oanei Roman a fost diagnosticată greșit cu Parkinson: „Plus încă niște mici probleme”

De ce boli suferea Mioara Roman. Mama Oanei Roman a fost diagnosticată greșit cu Parkinson: „Plus încă niște mici probleme”

De ce boli suferea Mioara Roman. Mama Oanei Roman a fost diagnosticată greșit cu Parkinson: „Plus încă niște mici probleme”

Mioara Roman a murit în această dimineață, 23 februarie, iar vestea tristă a fost dată chiar de fiica ei, Oana Roman. În aceste momente, fiica lui Petre Roman se află în Egipt, alături de fiica ei, cu ocazia zilei de naștere a acesteia.

Gallery

​Ultimii ani au fost extrem de grei pentru Oana Roman, totul din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut. A trecut prin mai multe operații, iar starea ei de sănătate a necesitat îngrijiri speciale.

Mioara Roman a suferit de mai multe boli

Oana Roman și-a ținut mereu fanii la curent în ceea ce privește starea de sănătate a mamei sale, povestind atât despre momentele în care era bine, cât și despre situațiile destul de serioase.

După ce a fost operată de mai multe ori și a fost nevoită să ajungă la spital destul de des, Catinca Roman, fiica cea mare a Mioarei, a mărturisit că aceasta a fost diagnosticată greșit cu Parkinson: „A primit un diagnostic greșit, asta a fost ideea. De fapt, avea sindrom parkinsonian, plus încă niște mici probleme și sigur că tratamentul era pentru Parkinson”.

Prin urmare, au urmat degenerările neuronale, care s-au manifestat prin: lipsa rapidității de a înțelege, accidente vasculare nu foarte puternice, pareză la mâna dreaptă, inactivitatea și a fost operată de mai multe ori.

Mioara Roman s-a stins din viață la azil

De câteva luni, Mioara Roman era internată la un azil de lux din Snagov, unde primea îngrijiri pentru toate problemele de care suferea. Aceasta a făcut kinetoterapie și a fost nevoită să învețe să folosească mâna stângă.

După ce a stat de vorbă cu mai mulți medici și cu psihiatrii, Oana Roman a decis să o interneze pe Mioara Roman la azil, pentru ca boala să fie ținută sub control de personalul specializat, luând în considerare cât de repede evoluează.

Tot ea a fost și cea care a suportat cheltuielile lunare, specificând că nu au fost unele deloc mici. Cu toate acestea, i-a fost alături de fiecare dată și a încercat tot ceea ce a putut, pentru a-i prelungi viața. „Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui. Nu e demnitate nici pentru părinte, dar nici pentru copil. Nu e demnitate”, a spus Oana Roman, în urmă cu ceva timp

​Sursa foto: Instagram, captură YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni