• PRO TV
  • 5 melodii nominalizate la OSCAR 2024 pe care trebuie să le asculți - VIDEO

5 melodii nominalizate la OSCAR 2024 pe care trebuie să le asculți - VIDEO

5 melodii nominalizate la OSCAR 2024 pe care trebuie să le asculți - VIDEO

OSCAR 2024. Cel mai așteptat eveniment din lumea filmului va avea loc pe 10 martie, la Los Angeles, iar Jimmy Kimmel va fi cel care va prezenta cea de-a 96-a gală de decernare a premiilor Oscar.

Premiile Oscar 2024 vor fi transmise în direct de la Dolby Theatre din Hollywood, unde ceremonia are loc din 2002.

Gala Premiilor Oscar va fi transmisă, în direct, de Voyo

Decernarea Premiilor Oscar va putea fi urmărită în direct, în 11 martie, de la ora 01.00, exclusiv, pe Voyo, singura platformă online din România unde acest eveniment poate fi urmărit integral. Interpretul de film Irina-Margareta Nistor alături de actorul, scenaristul, regizorul şi producătorul creativ Anghel Damian vor comenta gala în direct.

Ryan Gosling va cânta la gala Oscar 2024

Ryan Gosling și Mark Ronson sunt așteptați să urce pe scenă împreună la Premiile Oscar 2024 pentru a interpreta piesa „I’m Just Ken”. Ryan Gosling a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa în filmul în care apare personajul Ken, iar piesa „I’m Just Ken” a fost nominalizată pentru cel mai bun cântec original.

Muzică de OSCAR

Categoria „Cel mai bun cântec original” a fost introdusă de abia la a șaptea ediție Academy Awards, din 1934. Premiul onorează mai mult compozitorii care au creat o melodie originală pentru un film contemporan, decât interpreții.

Nominalizările la categoria "Cel mai bun cântec original" sunt:

1.“I’m Just Ken” din “Barbie,” muzica și versurile Mark Ronson și Andrew Wyatt

„I’m Just Ken” este unul dintre cele două cântece din filmul „Barbie” care au obţinut o nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun cântec original”. Celălalt este „What Was I Made For?”, de Billie Eilish şi Finneas, care a câştigat Grammy pentru „Cel mai bun cântec scris pentru media vizuală”.

Compusă de Mark Ronson și Andrew Wyatt, "I'm Just Ken" este o baladă emoționantă, prin care Ken analizează greutățile pe care le-a îndurat de-a lungul vieții sale de păpușă de plastic. Mai mult, versurile melodiei exprimă și nesiguranța pe care Ken o simte în relația cu Barbie: Cu o voce gâtuită, el mărturisește: "Nu știu cine sunt fără tine. Există >. Nu există >".

2.“What Was I Made For?” din “Barbie,” muzica și versurile de Billie Eilish și Finneas O’Connell

Piesa "What Was I Made For?" scrisă pentru coloana sonoră a filmului "Barbie" a fost desemnată "cântecul anului" în cadrul galei premiilor Grammy. Cântăreața Billie Eilish împarte premiul cu fratele şi partenerul ei artistic de-o viaţă, Finneas O'Connell.

Această melodie melancolică este single-ul principal al superproducţiei Barbie, în care păpuşa de peroxid trece printr-o criză existenţială şi descoperă misoginismul lumii reale.

3. “It Never Went Away” din “American Symphony,” muzica și versurile de Jon Batiste și Dan Wilson

Pe lista nominalizărilor îl găsim şi pe Jon Batiste, care a câștigat un Oscar în urmă cu trei ani pentru că a colaborat la coloana sonoră a filmului “Soul” cu Trent Reznor și Atticus Ross. Artistul a primit prima nominalizare pentru Cel mai bun cântec original pentru "It Never Went Away" din “American Symphony”, un documentar despre un an din viața sa.

Jon Batiste a scris piesa împreună cu Dan Wilson. American Symphony concurează la Oscar la categoria Cel mai bun film documentar.

4. “Wahzhazhe (A Song For My People)” din “Killers of the Flower Moon,” muzica și versurile de Scott George

"Wahzhazhe (A Song for My People)" din Killers of the Flower Moon este atribuit formației The Osage Tribe.

5 . “The Fire Inside” din “Flamin’ Hot,” muzica și versurile de Diane Warren

Diane Warren, eterna nominalizată la Oscar, a intrat şi anul acesta în cursa pentru marele trofeu cu piesa "The Fire Inside" din “Flamin' Hot”.

Aceasta este cea de-a 15-a ei nominalizare pentru Cel mai bun cântec original, doar cinci compozitori reuşind această performanţă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni