• PRO TV
  • Un miliardar australian vrea să reconstruiască Titanicul. Când va avea loc prima călătorie și cât costă construcția Titanic II

Un miliardar australian vrea să reconstruiască Titanicul. Când va avea loc prima călătorie și cât costă construcția Titanic II

Un miliardar australian vrea să reconstruiască Titanicul. Când va avea loc prima călătorie și cât costă construcția Titanic II

Un miliardar australian vrea să reconstruiască Titanicul și să finanțeze aceeași expediție care a dus la decesul a peste 1.500 de pasageri, în urmă cu 113 ani.

 

Gallery

Contemporanii ar putea vedea, cu ochii lor, celebrul vas Titanic, și asta datorită miliardarului australian Clive Palmer, care vrea să readucă la viață tragica filă de istorie.

Titanic II urmează să fie construit

Clive Palmer, a cărui avere depășește 4 miliarde de dolari, a reluat planul de construcție a vasului Titanic, iar investiția ar urma să fie cuprinsă între 500 de milioane și 1 miliard de dolari, oferindu-le pasagerilor doar „stil și lux”.

Totul ar urma să înceapă în primele săptămâni ale anului, deoarece, din punct de vedere financiar, Clive Palmer nu întâmpină nicio problemă.

Titanic II va avea 383 de cabine pentru clasa I, 201 pentru clasa a II-a și 251 de camere pentru clasa a III-a și, în total, vor fi transportați 2.345 de pasageri. Prima călătorie ar urma să aibă loc tocmai în anul 2027, iar vasul va naviga pe ruta Southampton-Anglia-New York.

Cine este Clive Palmer

Miliardarul australian deține minereuri de fier, în Australia de Vest, dar are afaceri și în imobiliare. Între anii 2013 și 2016, a fost membru al parlamentului australian și, în anul 2018, a militat pentru interzicerea blocajelor și a mandatelor de vaccinare pe fondul pandemiei COVID-19.

Pentru construcția Titanic II, Clive Palmer va beneficia de sprijinul unei mari companii, care s-a aflat în spatele liniilor oceanice Queen Elizabeth 2 și Queen Mary 2. Nava va beneficia de cele mai noi moderne tehnologii de navigație și construcție și va avea un motor diesel, dar și cele patru coșuri de fum, asemenea Titanicului, care vor fi alimentate cu cărbune.

 

Sursa foto: Getty Images, Profimedia Images, captură YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni