• PRO TV
  • (P) Cum să-ți crești durabil afacerea? O perspectivă a responsabilității sociale adresată antreprenorilor

(P) Cum să-ți crești durabil afacerea? O perspectivă a responsabilității sociale adresată antreprenorilor

(P) Cum să-ți crești durabil afacerea? O perspectivă a responsabilității sociale adresată antreprenorilor

În ultima perioadă, au loc din ce în ce mai multe schimbări sociale și preocupări mai evidente față de mediul în care trăim, antreprenorii fiind împinși să redefinească strategiile de afaceri spre mișcări mult mai responsabile și cu o valoare pozitivă. Astfel, dezvoltarea unei afaceri și menținerea acesteia într-o direcție potrivită este o necesitate care va contribui la succes pe un termen mai lung.

Iată câteva metode care să te ajute în formarea unei afaceri destinate succesului pe o perioadă lungă de timp!

Strategii care să ofere durabilitate afacerii tale

Adoptarea diferitor strategii destinate unei perioade mai lungi de timp pot fi cheia succesului într-o lume aflată în continuă schimbare. Poți trece de la sursele de energie pe care le ai la unele regenerabile, alături de începerea gestionării responsabile a lanțurilor de aprovizionare. Prin încercarea de a reduce impactul asupra mediului vei pune bazele unei organizații cât mai durabile, care va face față oricărui impediment care ar putea avea loc într-un viitor incert.

Adoptă o responsabilitate socială corporativă

Un pilon esențial în construirea unei afaceri de durată este responsabilitatea socială corporativă. Încearcă să te implici cât mai des și mai activ în comunitate, să promovezi diversitatea și incluziunea prin intermediul proiectului tău pentru a atrage cât mai mulți angajați, dar și clientelă. Investește în proiecte de filantropie care contribuie la construirea unei reputații pozitive și la integrarea afacerii într-un mediu social. Această mișcare inteligentă a responsabilității sociale corporative va fi o investiție în creșterea și stabilitatea organizației tale pe un termen cât mai lung.

Sprijinirea echipei tale prin mijloace moderne și eficiente

Poți promova responsabilitatea socială a organizației tale prin sprijinirea angajaților. Oferind beneficii flexibile echipei tale, prin vouchere de masă sau carduri cadou, vei fi alături atât de angajații tăi, dar vei încuraja și economia locală. În această eră în care ne aflăm, o soluție cât mai practică sunt cardurile extrasalariale. Alege Pluxee pentru a păstra toate aceste beneficii personalizate într-un singur loc. Din punct de vedere economic, acestea reprezintă niște instrumente perfecte ce contribuie la dezvoltarea comunității. Prin distribuirea atenției către angajații tăi de a avea acces la produse și servicii, vei fi alături și de comercianții locali, aducând beneficii atât pentru echipa ta, cât și pentru ansamblul societății.

Inovație și educație în cadrul organizațional al afacerii tale

Un alt pas spre construirea unei afaceri de lungă durată este investiția în inovație și educație. Poți încuraja angajații să participe la diferite programe de training și de dezvoltare puse la dispoziție prin intermediul unor fonduri extra strânse de către organizație. Astfel, vei promova o cultură organizațională orientată spre o zonă pozitivă. De asemenea, poți aduce anumite beneficii și mediului prin adoptarea practicilor și tehnologiilor care să reducă amprenta de carbon acolo unde este cazul. Vei dezvolta și susține soluții inovatoare pentru probleme sociale și de mediu, fapt ce va contribui la menținerea unei afaceri moderne și cu un scop sănătos și îndreptat spre valorile morale.

În concluzie, creșterea durabilă a afacerii tale necesită o anumită maturitate și responsabilitate, ce nu poate fi realizată fără un angajament serios față de acest scop. Prin aceste sfaturi și metode, îți vei putea dezvolta afacerea pentru a ține pasul cu schimbările cerute în piață.

Sursa foto: Pexels 

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni