• PRO TV
  • Moment istoric pentru Camilla, soția Regelui Charles. Nicio Regină Consoartă nu a mai făcut asta până acum

Moment istoric pentru Camilla, soția Regelui Charles. Nicio Regină Consoartă nu a mai făcut asta până acum

Moment istoric pentru Camilla, soția Regelui Charles. Nicio Regină Consoartă nu a mai făcut asta până acum

Camilla, soția Regelui Charles, scrie istorie. Cu siguranță nu s-a gândit niciodată că va ajunge în această situație când a fost încorononată regină.

Gallery

Mai exact, Regina Camilla a făcut istorie participând singură la slujba regală de Maundy de joi dimineață, în numele regelui Charles al III-lea, în timp ce monarhul își continuă tratamentul împotriva cancerului.

Regina Consoartă a mers singură la Catedrala Worcester pentru slujba religioasă. Îmbrăcată elegant, cu un palton alb, pălărie de blană maro, cizme din piele întorsă bej și mănuși negre,  Camilla a dovedit că este o femeie puternică, care poate face față cu brio oricărei situații, inclusiv protestelor anti-monarhie.

Când Regina Camilla a sosit la slujba din Joia Mare, protestatarii au strigat în mod repetat „Jos cu coroana”.

„Vom fi aici toată dimineața până când Regina pleacă. Mesajul nostru este același ca de obicei: abolirea monarhiei. Vom continua să protestăm până când este abolită”, a declarat directorul executiv al Republic, Graham Smith.

Cu toate acestea, Regina Camilla s-a comportat exemplar și a marcat astfel un moment istoric, pentru că a fost prima consoartă care a condus această slujbă tradițională de către familia regală britanică încă din anul 600 d.Hr.

A fost un an greu pentru Familia Regală, cu multe schimbări ce au apărut pe fondul problemelor de sănătate ale Regelui Charles și ale Prințesei Kate. Camilla însă nu s-a lăsat doborâtă și a apărut zâmbitoare la evenimentele publice. Ea a distribuit și cadourile de Royal Maundy în numele soțului ei la slujba anuală din Joia Mare de la Catedrala Worcester și s-a întâlnit cu oamenii strânși în fața Catedralei Worcester.

Foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni