• PRO TV
  • S-a aflat cine este pilotul care a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie din Curtea de Argeș. Motivul pentru care și-ar putea pierde licența de zbor

S-a aflat cine este pilotul care a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie din Curtea de Argeș. Motivul pentru care și-ar putea pierde licența de zbor

S-a aflat cine este pilotul care a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie din Curtea de Argeș. Motivul pentru care și-ar putea pierde licența de zbor

Un caz mai puțin obișnuit i-a surprins pe locuitorii din Curtea de Argeș. În miezul zilei, un pilot a aterizat într-o benzinărie, iar unii șoferi au filmat toată întâmplarea. Imaginile au ajuns pe TikTok și i-au amuzat pe internauți. Cazul a atras atenția Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut verificări în urma cărora s-a constatat că elicopterul aparține unui pilot german, pe nume Paul Kling. Acesta a aterizat în Vințu de Jos, Curtea de Argeș, pentru a alimenta, potrivit alba24.ro. Evenimentul s-a petrecut în data de 2 aprilie.

​Pilotul ar fi încălcat reglementările în vigoare, în ceea ce privește aterizarea în zone neautorizate. Mai exact, poate să aterizeze în alte zone decât în aerodromuri, doar în caz de forță majoră.

Gheorghe Iviniș, un reprezentant al benzinăriei a declarat, pentru alba24.ro, că elicopterul aparține unui bărbat din Germania. Acesta este turist în România și vizitează țara cu elicopterul. În aparatul de zbor se mai afla încă o persoană.

Pilotul a văzut pe GPS benzinăria de la Vințu de Jos și a găsit o zonă în care poate să aterizeze. Mai mulți angajați ai benzinăriei au împins aparatul de zbor până la pompă.

@bigi.bas #CapCut #helicopter #curteadearges #refuel ♬ Helikopter - Fazlija

Neamțul a cumpărat 100 de litri de benzină 98”. După ce a alimentat, aparatul a fost iar împins într-o zonă din care a putut decola.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a sesizat Federal Aviation Administration din SUA, în calitate de stat de înmatriculare al aeronavei în cauză, precum și Autoritatea Luftfahrt-Bundesamt, în calitate de stat al operatorului aerian.

Sursă foto: Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni