• PRO TV
  • ​Dr Gorkem Turrkan, despre tratamentul revoluționar în afecțiuni oncologice: ”Se folosește și în metastaze întinse”

​Dr Gorkem Turrkan, despre tratamentul revoluționar în afecțiuni oncologice: ”Se folosește și în metastaze întinse”

​Dr Gorkem Turrkan, despre tratamentul revoluționar în afecțiuni oncologice: ”Se folosește și în metastaze întinse”

Când e vorba de diagnosticarea și tratarea diverselor tipuri de cancer, românii au ca opțiune spitalele și medicii specialiști din Turcia. Unul dintre aceste spitale este Hisar Hospital, situat pe malul asiatic al Bosforului, care are un corp de clădire separat dedicat afecțiunilor oncologice, ce găzduiește nu numai medici de top, dar și aparatură de ultimă generație.

Unul dintre detaliile emoționante din acest spital se regăsește chiar la intrarea în incintă. Este vorba despre un panou cu pozele celebrităților din Turcia care au suferit de o afecțiune oncologică și care s-au tratat, pentru ca acum să devină susținători pentru alte persoane aflate în situația lor. Astfel, vedetele se întorc constant în spital pentru a oferi sprijin moral celor care au nevoie.

Printre medicii de seamă ai spitalului se numără ​Dr Gorkem Turrkan care, cu ajutorul unei tehnologii performante de ultimă generație, a avut rezultate foarte bune în tratamentele oncologice. Cu experiență în radioterapie stereotactică și tratamente de radioterapie ghidate de RMN, care au devenit din ce în ce mai populare și utilizate mai ales în ultima perioadă, ​acesta a finalizat cu succes peste 2500 de ședințe de radioterapie cu aparatul MR-Linac.

Ce este aparatul MR-Linac și care sunt beneficiile acestuia în tratarea afecțiunilor oncologice

”Este o tehnologie avansată de radioterapie, care integrează imagistică prin rezonanță magnetică (MR) în procesul de administrare a radioterapiei. Această tehnologie permite monitorizarea în timp real a țintei, oferind o imagine detaliată și precisă a zonei afectate”.
Conform medicului Turkkan, acest tip de tratament de ultimă generație este eficient în cazul cancerului la creier, la prostată, al cancerului de sân, dar și când este vorba de metastaze întinse.

”Este indicat în special pentru tumorile abdomenului, cum ar fi cancerul de prostată, cancerul de ficat cu metastaze sau cancerul de ficat. De asemenea, se folosește pentru cancer pancreatic, pentru cancer la rect.
Intestinele sunt foarte sensibile la radiații, iar efectele adverse pot fi foarte drastice, ceea ce înseamnă că nu poți da decât tratament paliativ. Dar cu acest aparat, rata de tratament este mult mai îmbucurătoare”, spune medicul.

”Radioterapia ghidată prin RMN combină imagini de rezonanță magnetică cu acceleratori liniari de înaltă calitate. Are două părți principale: prima parte este imagistica prin rezonanță magnetică, iar RMN-ul poate oferi imagini clare ale tumorii și ale țesuturilor sănătoase din jur. A doua parte este un accelerator liniar care produce radiații artificiale și vizează tumorile cu radiații adaptate tumorii curente a pacientului și de aceea poate furniza o radioterapie precisă tumorii, protejând în același timp țesuturile sănătoase”, spune Dr Gorkem Turrkan. 

Vedeți, în imaginile de mai jos, cum se vede la aparatul MR-Linac un cancer de prostată la un pacient care era proteze la șold!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni