• PRO TV
  • A făcut totul în secret, în închisoare! Iulia Navalnaia a dezvăluit cu ce s-a ocupat Alexei Navalnîi înainte de a muri

A făcut totul în secret, în închisoare! Iulia Navalnaia a dezvăluit cu ce s-a ocupat Alexei Navalnîi înainte de a muri

A făcut totul în secret, în închisoare! Iulia Navalnaia a dezvăluit cu ce s-a ocupat Alexei Navalnîi înainte de a muri

Liderii din întreaga lume l-au indicat pe Putin ca fiind vinovat pentru moartea lui Navalnîi. Rămâne neclar dacă condițiile dure ale închisorii i-au cauzat moartea sau dacă a fost ucis intenționat.

Iulia Navalnaia a dezvăluit recent că soțul ei a scris în secret o autobiografie înainte de a muri, care va fi publicată în cursul acestui an.

Cartea autobiografică scrisă de Alexei Navalnîi va apărea și în limba rusă


Politicianul rus de opoziție a început să scrie memoriile, intitulate „Patriot”, în 2020, după ce a fost otrăvit cu ceea ce medicii occidentali au spus că a fost un agent neurotoxic și a fost evacuat în Germania pentru tratament medical.

Iulia Navalnaia a precizat că volumul va fi lansat simultan în cel puțin 11 limbi diferite pe 22 octombrie și va apărea în limba rusă, limba maternă a lui Navalnîi.

Nu este deloc așa cum mi-am imaginat că Alexei își va scrie biografia. Mă gândeam că vom fi la 80 de ani și că el va sta la computerul său lângă fereastra deschisă și va scrie la mașină. Dar lucrurile au decurs așa cum au decurs. În mod oribil și foarte, foarte nedrept. Cu toate acestea, Alexei a început să scrie o carte în acel moment (în 2020) și a fost atras în mod neașteptat de rapid în acest proces. Îi plăcea să rememoreze evenimentele din viața sa în legătură cu evenimentele din țară. De exemplu, îi plăcea să-și descrie copilăria”, a declarat Navalnaia.

Navalnîi a terminat cartea în închisoare

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a descris cum Navalnîi a început să îi dicteze părți din carte în timp ce se afla în convalescență în Germania, la două luni după otrăvirea sa, și că a terminat cartea când se afla în închisoare, după ce s-a întors în Rusia în 2021.

Într-o declarație dată pe X, Penguin Books UK a descris cartea ca fiind „povestea completă a vieții lui Navalny și un apel entuziast la continuarea muncii pentru care și-a sacrificat viața”. Autobiografia va fi publicată în Statele Unite de Knopf.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni