• PRO TV
  • Avocatul lui Vlad Pascu, declarații halucinante după ce autorul tragediei de la 2 Mai a cerut să fie judecat în arest la domiciliu: „Că vă convine sau că nu...”

Avocatul lui Vlad Pascu, declarații halucinante după ce autorul tragediei de la 2 Mai a cerut să fie judecat în arest la domiciliu: „Că vă convine sau că nu...”

Avocatul lui Vlad Pascu, declarații halucinante după ce autorul tragediei de la 2 Mai a cerut să fie judecat în arest la domiciliu: „Că vă convine sau că nu...”

Vlad Pascu a solicitat să fie judecat în arest la domiciliu, însă Tribunalul Constanța a respins cererea și a decis, marți, menținerea acestuia în arest preventiv.

Gallery

​O tragedie cumplită a avut loc anul trecut, în luna august, în stațiunea 2 Mai. Vlad Pascu, care avea atunci 19 ani, s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise și a intrat cu mașina într-un grup de studenți. Doi tineri au murit pe loc și alți trei au fost răniți.

Marți, pe data de 16 aprilie, Tribunalul Constanța a decis menținerea în asrest preventiv a lui Vlad Pascu, decizie care vine după ce acesta a solicitat să fie judecat în arest la domiciliu.

Avocatul lui Vlad Pascu a făcut o serie de declarații la ieșirea din instanță și a spus, printre altele, motivul pentru care clientul său nu este niciodată prezent fizic, ci doar prin videoconferință.

„S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv. Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (…) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive.

S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă. Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări. Mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia, unde inculpatul este în arest la domiciliu.

Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă”, a declarat avocatul lui Vlad Pascu, Alin Trandafirescu.

Foto: Facebook, Instagram, TikTok, Inquam Photo

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni