• PRO TV
  • EXCLUSIV Cum i s-a schimbat viața Alexandrei Căpitănescu după Vocea României! Ce a făcut câștigătoarea sezonului 11 cu marele premiu și ce planuri de viitor are: „Fac muzică în fiecare zi!”

EXCLUSIV Cum i s-a schimbat viața Alexandrei Căpitănescu după Vocea României! Ce a făcut câștigătoarea sezonului 11 cu marele premiu și ce planuri de viitor are: „Fac muzică în fiecare zi!”

EXCLUSIV Cum i s-a schimbat viața Alexandrei Căpitănescu după Vocea României! Ce a făcut câștigătoarea sezonului 11 cu marele premiu și ce planuri de viitor are: „Fac muzică în fiecare zi!”

15 decembrie 2023, o zi pe care Alexandra Căpitănescu nu o va uita niciodată! Tânăra din Galați a câștigat atunci sezonul 11 Vocea României și a ridicat deasupra capului mult râvnitul trofeu, dar și un cec în valoare de 100.000 de euro.

Gallery

​Alexandra spune că viața i s-a schimbat radical după participarea la Vocea României și este recunoscătoare celor care au susținut-o și i-au oferit votul lor.

Tânăra pregătește o serie de surprize muzicale pentru fanii ei. Alexandra ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre experiența de la Vocea, primul EP din carieră și cele două concerte sold out de care e extrem de mândră, dar și despre planurile ei de viitor.

Ai câștigat sezonul 11 Vocea României. Ce ai simțit în momentul în care erai pe scenă și Pavel Bartoș ți-a rostit numele?

Când mi-am auzit numele m-am bucurat, îmi venea să plâng, nu știam dacă este real… Am rămas în șoc câteva zile. Abia după 2 săptămâni am realizat ce s-a întâmplat. Efectiv nu știam cum să mă bucur. Eram copleșită de tot, mai ales atunci când am primit trofeul în mână. Când l-am ținut prima oară în brațe mă gândeam: “Sigur este al meu?? Chiar am câștigat? Am putut eu să realizez așa ceva?”. Așa bucurie nu am simțit în viața mea! Este cea mai mare performanță de până acum.

Cu ce crezi că i-ai cucerit pe oamenii care te-au votat?

Oamenii de acasă decid cine merită să fie Vocea României. În cazul meu, de fiecare dată am cântat ca și cum aș fi pentru ultima oară pe scena de la Vocea României. Nu am vrut să mă axez pe eșec sau succes. Am vrut doar să profit la maximum de fiecare secundă de pe acea scenă, iar publicul cred că a simțit asta. Pentru mine fiecare moment acolo a fost special.

Pe lângă trofeu, ai plecat acasă și cu un cec valoros. Spune-ne ce ai făcut cu banii?

Primul lucru pe care mi l-am cumpărat din premiu a fost un hanorac cu o balerină cu foarte multe tatuaje. Am simțit ca mă reprezintă acel design. Balerina este grațioasă și feminină, dar rebelă în același timp fiindcă iese din tipare având atât de multe tatuaje. Restul banilor momentan îi investesc în cariera mea și în vacanțe, fiindcă sunt o persoană care se inspiră din natură și locurile pe care le vede.

Cum ți s-a schimbat viața după participarea la Vocea României?

Viața mea s-a schimbat radical. Fac muzică în fiecare zi, am un program încărcat și sunt foarte fericită cu acest lucru. Asta îmi doream de mică. Merg în studio, am repetiții de 2 ori pe săptămână, filmez tiktokuri, vorbesc cu oamenii etc. Am avut primele două concerte sold out și am lansat primul meu EP de 5 piese, deci sunt foarte mulțumită și recunoscătoare.

Ai lansat deja primul EP, ai și un videoclip la piesa „Căpitănu” și ai susținut primul tău concert solo. Spune-ne mai multe despre asta, dar și despre trupa ta. Cum a fost la primul tău concert sold-out?

A fost genial!!! Primul concert sold out a trecut atât de repede, dar m-a încărcat cu o energie unică. Am cântat toate piesele de pe EP, iar publicul m-a surprins fiindcă deja știa versurile. Le mulțumesc băieților din band pentru ca m-au ajutat să concep acest show. Acum suntem o trupă, cei mai buni prieteni și o echipă.

Unde te pot asculta și vedea fanii în următoarea perioadă? Știm că vei urca pe scena de la Electric Castle. Ai emoții?

În următoarea perioadă ne vom vedea la Iași pe 19 mai, pe 16 mai la concertul aniversar Antract de la Râmnicu Vâlcea și mai urmează să anunț concerte noi curând. Până atunci pot spune sigur că vom urca pe scena de la Electric Castle în vară și că deja am început pregătirile.

Am văzut că ești foarte populară în social media. Ce mesaje primești de la urmăritorii tăi?

În online primesc tot felul de mesaje și încurajări. Sunt oameni care mă susțin și care reacționează la orice postez. Sunt foarte norocoasă că am o comunitate faină de oameni și le mulțumesc!

Cât de des vorbești cu antrenorul tău, Tudor Chirilă? Cum te-a susținut după terminarea competiției și care sunt cele mai importante sfaturi pe care ți le-a dat?

Cu Tudor vorbesc și mă sfătuiesc ca și cum încă aș fi în competiție, fiindcă el este unul dintre mentorii mei muzicali. A ascultat toate piesele de pe EP, ba chiar a venit la concertul din 5 aprilie de la The Pub și a cântat cu noi două piese. Tudor mereu mi-a spus că cel mai înțelept lucru pe care aș putea să-l fac este să stau să analizez bine deciziile pe care urmează să le iau și să am multă răbdare.

Ce surprize ne mai pregătești pe plan muzical?

Pe plan muzical urmează să tot lansez piese, poate vor apărea și niște colaborări, dar nu vreau să vă spun prea multe fiindcă prefer să vedeți fapte. O să anunț concerte noi și sper că va fi o vară aglomerată.

Ce muzică asculți tu? Ce nume de artiști români și internaționali ai în playlist?

Mă inspiră mulți artiști. I-am studiat pe Michael Jackson, Elvis, Tina Turner și pe Freddie Mercury de când eram mică. Mă fascinau piesele lor, modul lor unic de a se manifesta pe scenă. De asemenea, îmi place când merg cu mașina sau când am nevoie de motivație să ascult piesele lui Eminem. Cel mai mult îmi place asumarea lui și cum toate versurile se leagă și creează o poveste din fiecare melodie. Aceștia sunt artiștii mei preferați și din punctul meu de vedere, fiecare dintre ei reprezintă definiția artistului complet. Îmi place să ascult trupe rock (Guns ‘N Roses, AC/DC, Metallica, Slipknot etc) fiindcă din muzica rock îmi iau în mare parte energia.

Cu ce artist din România ți-ar plăcea să colaborezi pe viitor?

Mi-ar plăcea foarte mult să colaborez cu Subcarpați. Au ceva special și îi ascult de foarte mult timp. Sper ca într-o zi mi se va îndeplini această dorință. De asemenea, aș mai vrea să cânt cu Holograf, Vama, Hands, Killa Fonic.

Mai ai timp de facultate? Cum se împacă fizica cu muzica?

Încerc să mă țin de facultate cat de mult pot. Îmi fac din teme și referate, iar câteodată mai cer și ajutorul colegilor. Până acum a fost bine, mai vedem în sesiune cum o să fie. :)

Cum te-ai descrie în trei cuvinte.

Curioasă. Sensibilă. Muncitoare.

Ce mesaj ai pentru tinerii talentați, dar care nu au curaj să se înscrie la Vocea României?

Pe tineri îi sfătuiesc să-și urmeze visurile, chiar dacă este nevoie de multă muncă și răbdare. Să își găsească cei mai buni mentori și să își depășească limitele. Încercarea moarte n-are.

Pe Alexandra Căpitănescu o puteți urmări pe conturile de Instagram, Facebook, TikTok și pe Youtube.

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni