• PRO TV
  • Meteorologii au reactualizat prognoza! Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024. Veștile nu sunt bune

Meteorologii au reactualizat prognoza! Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024. Veștile nu sunt bune

Meteorologii au reactualizat prognoza! Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024. Veștile nu sunt bune

Ploile, ninsorile și frigul au pus din nou stăpânire pe România de câteva zile. În unele zone chiar s-a depus un strat generos de zăpadă, iar meteorologii nu au vești bune nici pentru perioada următoare.

Sunt așteptate în continuare ninsori în unele regiuni din țară, iar meteorologii au reactualizat prognoza pentru săptămâna viitoare și au anunțat cum va fi vremea țde 1 Mai și de Paște 2024.

Potrivit Accuweather, vremea va fi în continuare capricioasă, iar ninsorile vor fi prezente în zonele înalte de munte în zilele următoare. Din păcate, temperaturile se vor menține scăzute în zilele ce urmează în aproape toată țara. Până joi, vremea va fi mohorâtă, cu intensificări ale vântului și precipitații abundente.

Ultimele ninsori vor cădea în Predeal, pe 22 aprilie, iar la Brașov va ploua. De la jumătatea săptămânii, temperaturile vor crește, iar vremea va intra într-un proces de încălzire. În unele zone din țară sunt însă așteptate în continuare precipitații abundente.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Pentru minivacanța de 1 Mai și de Paște, meteorologii au o veste bună și una proastă. Scăpăm de precipitații, dar temperaturile vor fi sub media lunii mai.

În prima zi a lunii mai, maxima va fi de 19 grade Celsius, iar minima de doar 9 grade Celsius. De Paște, minima va crește doar cu un grad, iar a doua zi de Paște sunt așteptate precipitații, iar maxima va fi de 20 de grade Celsius.

Temperaturile maxime nu vor depăși 22 de grade Celsius până la mijlocul lunii mai, iar minimele nu vor fi mai mari de 13 grade Celsius.

„În special în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-14 grade Celsius, cât ar trebui în mod obișnuit să înregistrăm din punctul de vedere al minimelor, iar minimele vor fi unele foarte coborâte, mai ales în depresiuni, spre -5 sau -6 grade, chiar și în Capitală o minimă de 4 grade. Pe hărţi, observăm nuanțe de verde și chiar de galben, semn că vremea va intra într-un proces ușor de încălzire

Astfel, ne vom apropia din nou de ceea ce înseamnă maxima unei zile de vară 24-25 de grade. Dar avem stațiuni unde înregistrăm strat de zăpadă consistent”, a spus şefa ANM, Elena Mateescu. 

„Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.

Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă. Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a mai precizat Elena Mateescu.

Sursa foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni