• PRO TV
  • Regele Charles i-a oferit un nou titlu lui Kate Middleton în timp ce prințesa se luptă cu cancerul. Are o semnificație istorică

Regele Charles i-a oferit un nou titlu lui Kate Middleton în timp ce prințesa se luptă cu cancerul. Are o semnificație istorică

Regele Charles i-a oferit un nou titlu lui Kate Middleton în timp ce prințesa se luptă cu cancerul. Are o semnificație istorică

Regele Charles al III-lea a acordat noi titluri membrilor familiei sale și nobililor, inclusiv un nou titlu cu semnificație istorică pentru nora sa, Kate Middleton.

Gallery

Regele a numit-o pe Prințesa de Wales Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare marți, de Ziua Sfântului Gheorghe.

Ordinul a fost înființat de regele George al V-lea în 1917 pentru a recunoaște realizările remarcabile și contribuțiile majore pe o perioadă lungă de timp în domeniul artelor, științelor, medicinei și serviciilor publice. Motto-ul ordinului este „în acțiune credincios și în onoare curat”.

Prințesa de Wales a primit titlul pentru cei 13 ani de serviciu public și îndeplinirea îndatoririlor regale pe care le-a avut.

Kate este primul membru al familiei regale care deține acest titlu, a confirmat biroul de presă al prințului și prințesei de Wales, pentru Time.

Prințesa face parte din mai multe organizații artistice, printre care National Portrait Gallery, V&A (Victoria and Albert Museum) și Royal Photographic Society. Ea a studiat istoria artei la Universitatea St. Andrews.

În Ordinul Companionilor de Onoare sunt 65 de membri. Printre membrii actuali notabili se numără actorii Dame Maggie Smith și Sir Ian McKellen, muzicienii Sir Elton John și Sir Paul McCartney, scriitoarea J.K. Rowling și radiodifuzorul și biologul Sir David Attenborough.

Printre foștii membri se numără fizicianul Stephen Hawking, prim-ministrul Sir Winston Churchill și arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu. Cetățenii non-britanici pot fi membri de onoare, pe lângă cei 65 de membri de bază.

Prințul William și regina Camilla,onorați și ei cu noi titluri 

Regele a acordat noi onoruri și altor rude. El l-a numit pe fiul său, Prințul William, Prințul de Wales, care este căsătorit cu Kate, Great Master of the Most Honourable Order of the Bath, la fel ca tatăl său pe vremea când era Prinț de Wales.

Ordinul, înființat de regele George I în 1725, deși se crede că inițial datează încă din secolul al VIII-lea, este acordat membrilor armatei sau serviciului civil pentru servicii exemplare. A fost acordat anterior unor membri ai familiei regale.

De asemenea, regele a făcut-o pe soția sa, regina Camilla, Mare Maestru și Principal Dame Grand Cross a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic, înființat de regele George al V-lea în 1917 pentru a onora atât membrii militari, cât și civili.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni