• PRO TV
  • Cele mai recente informații despre starea lui Florin Piersic. Actorul a fost operat și se află în ATI: "A fost extrasă proteza de genunchi"

Cele mai recente informații despre starea lui Florin Piersic. Actorul a fost operat și se află în ATI: "A fost extrasă proteza de genunchi"

Cele mai recente informații despre starea lui Florin Piersic. Actorul a fost operat și se află în ATI: "A fost extrasă proteza de genunchi"

După ce a ajuns în al patrulea spital în decurs de câteva zile (două fiind în Cluj Napoca și două spitale în București), Florin Piersic a fost din nou operat.

Marele actor a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie "Foişor" din Capitală, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, cu pompă de antibiotic care va elibera tratament, pentru o perioadă de timp.

Potrivit celor de la Spitalul  Foișor, în prezent, maestrul în vârstă de 88 de ani se află în ATI într-o stare stabilă.

Actorul Florin Piersic a fost internat, joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti ”cu o stare generală gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Cel mai probabil, Florin Piersic s-a infectat de la o branulă au declarat medicii de la Institutul Inimii din Cluj, miercuri, în ziua când au anunțat că actorul a fost transferat la Institutul Matei Balș din București cu infecție generalizată - septicemie.

Înainte, pacientul a fost internat la Spitalul Militar din Cluj, care a negat oficial că Florin Piersic s-a infectat la ei. Până acum, medicii nu au precizat ce bacterie a provocat infecția care îi macină trupul actorului.

Dr. Adrian Marinescu a declarat pentru știrileprotv.ro: ”Ce s-a vorbit de acea bacterie, de stafilococ, nu s-a confirmat la noi și în plus vorbim de un stafilococ care este sensibil, practic stafilococul sensibil ubicuitar, există inclusiv pe piele, nu este o bacterie care să aibă legătură cu spitalul sau cu o infecție nosocomială”.

Administrarea antibioticelor continuă și pe parcursul internării în Spitalul Foișor, iar dacă totul decurge bine, la câteva zile după intervenția de schimbare a protezei de la genunchi, actorul se va întoarce la Matei Balș.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni