4 locuri interesante pe care nu ai voie sa le vizitezi. Motivul pentru care sunt interzise publicului

4 locuri interesante pe care nu ai voie sa le vizitezi. Motivul pentru care sunt interzise publicului
Citeste mai mult despre: locuri, autoritati, destinatii, interzis, public,
Data: 30 Ianuarie 2017
Calatoriile se numara printre activitatile preferate ale persoanelor care iubesc aventurile. Exista o multime de destinatii interesante, care promit experiente de neuitat celor care isi propun sa le viziteze.

Cei de la Bright Side au realizat un top al locurilor pe care orice pasionat de calatorii viseaza sa le vada macar o data in viata, dar care din pacate sunt interzise publicului larg. Aceste destinatii starnesc interesul turistilor si aventurierilor tocmai datorita faptului ca nu sunt accesibile tuturor. 

Citește și

1. Centrul de Operatiuni de Urgenta de pe Muntele Weather, Virginia, Statele Unite ale Americii

Cunoscut si sub numele de High Point (HPSF), Centrul de Operatiuni de Urgenta de pe Muntele Weather se afla la 74 de kilomentri de Washington DC. Situat in adancurile muntelui, Mount Weather este un oras subteran unde, in cazul unui razboi nuclear, presedintele Statelor Unite, cabinetul sau si Biroul Executiv ar fi protejati. 

Potrivit Washington Post, dupa atacurile din 11/9 multi lideri americani au fost evacuati aici. 

Cateva cladiri ale Centrului sunt construite la suprafata si sunt administrate si pazite de o divizie speciala a servicilor de securitate americane. Mai mult, centrul este condus dupa reguli proprii, iar accesul publicului este strict interzis. 


2. Svalbard Global Seed Vault, Norvegia

Svalbard Global Seed Vault este o banca de seminte situata pe insula norvegiana Spitsbergen. La o adancime de 120 de metri a fost construit un tunel, in interiorul caruia este mentinuta o temperatura constanta de -18 grade Celsius, iar nivelul de umiditate este minim. Banca a fost construita pentru a conserva diferite specii de seminte, care ar putea fi afectate de incalzirea globala sau alte cataclisme. 

Constructia a fost finantata initial de guvernul norvegian.


Sursa FOTO: Shutterstock


3. Vale do Javari Reservation, Brazilia

De-a lungul secolelor, in jungla amazoniana au fost descoperite numeroase triburi indigene. O serie de imagini aeriene au dezvaluit lumii existenta acestor asezari aflate departe de civilizatie. In rezervatia Vale do Javari, din Brazilia, exista 14 triburi care nu au intrat niciodata in contact cu lumea exterioara. 

Cercetatorii au estimat ca exista aproximativ 2000 de indigeni care traiesc in aceste zone protejate. Pentru siguranta locuitorilor si prezervarea stilului lor de viata, autoritatile au interzis accesul oamenilor din exterior in padurile tropicale ale Amazonului pe un perimetru de aproximativ 77 000 de kilometri patrati.  


4. Clubul 33, New Orleans

In anul 1967, Walt Disney a fondat un club privat, unde se reuneau investitorii faimosi, figurile publice importante si politicienii acelei perioade. Astfel a fost infiintat Clubul Exclusivist. Dupa moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 sa fie deschis numai pentru membrii speciali si oaspetii lor. Exclusiv pe baza unei legitimatii. 

In iunie 2007, lista de asteptare pentru cei care doreau sa devina membri era veche de 14 ani. Ea s-a inchis in aprilie/mai 2007, astfel ca nimeni nu stie cum poate avea acces in clubul lui Walt Disney.

In plus, cei care sunt deja membrii platesc anual o taxa de 3.275 $ sau 6.100 $.

FULLSCREEN
4 locuri interesante pe care nu ai voie sa le vizitezi. Motivul pentru care sunt interzise publicului
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies