Amy Winehouse, turneu muzical mondial la opt ani de la moarte

Amy Winehouse, turneu muzical mondial la opt ani de la moarte
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Octombrie 2018
Data actualizare: 12 Octombrie 2018
Cântăreața Amy Winehouse, care a decedat în 2011 la vârsta de 27 de ani, va fi vedeta unui turneu muzical care va avea loc în toamna anului viitor. Solista nu va urca pe scenă în carne și oase, din rațiuni evidente, însă, organizatorii au găsit o soluție pentru a o aduce aproape de fani.

O imagine holografică a artistei va fi pe scenă, alături de o formație și un grup vocal secundar, pentru primul turneu muzical susținut de artistă de la moartea sa. Tatăl artistei, Mitch Winehouse, a declarat pentru publicația Rolling Stone, că este un vis al familiei ca Amy să fie comemorată în acest fel. „Muzica fiicei noastre a influențat viața a milioane de oameni, iar acest lucru înseamnă că tot ce a lăsat ea în urmă va continua cu ajutorul acestor tehnologii inovatoare”, a spus acesta pentru publicația citată.

Turneul va avea loc în toamna anului viitor, iar organizatorii spun că evenimentul va fi adus în mai multe colțuri ale planetei. Concertele sunt susținute cu ajutorul unei companii care deține această tehnologie, a hologramelor (imagini tridimensionale). Același procedeu a fost folosit și în 2002, când o hologramă a lui Tupac a fost proiectată pe scenă la festivalul Coachella din California. 

 

Totodată, foștii componenți ai trupei Abba s-au declarat interesați de această tehnologie pentru a oferi o experiență similară fanilor lor.

Conform familiei lui Amy Winehouse, concertele care vor avea loc începând cu anul viitor vor dura între 75 și 110 minute. Toate veniturile colectate în urma turneului vor fi donate fundației create în memoria lui Amy Winehouse. Banii vor fi folosiți pentru finanțarea unor campanii de conștientizare a efectelor nocive ale consumului de droguri și alcool.


Amy Winehouse a murit din cauza unei supradoze

Cântăreața britanică s-a luptat mulți ani cu dependența de stupefiante, însă nu drogurile au fost cele care i-au adus sfârșitul. Decesul ei a survenit în urma unei intoxicații cu alcool, din cauza consumului exagerat de băuturi spirtoase. Amy s-a stins din viață la 23 iulie 2011 și a intrat în clubul „select” al celebrităților decedate la vârsta de 27 de ani.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies