Cel mai prost film făcut vreodată rulează în cinematografele din SUA la 15 ani de la lansarea oficială

Cel mai prost film făcut vreodată rulează în cinematografele din SUA la 15 ani de la lansarea oficială
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Iulie 2018
Data actualizare: 22 Iulie 2018
Cei mai mulți critici de film au numit The Room (2003) drept cel mai prost film făcut vreodată. Cu toate acestea, pelicula a beneficiat în 2018 de o relansare, fiind distribuită în sute de cinematografe din America.

The Room a avut lansarea oficială în SUA în anul 2003 și a fost proiectat în doar două cinematografe de pe teritoriul nord-american. La vremea respectivă a primit critici dintre cele mai nefavorabile și a avut încasări de doar 1.800 de dolari în weekend-ul lansării. Pelicula, care a costat 6 milioane de dolari, a fost obsesia unui singur om, Thomas Wiseau, care a vrut neapărat să-și vadă numele pe un afiș de film. Actorul și producătorul de film a fost cel care a finanțat, scris, produs, regizat filmul dar și actorul care a jucat rolul principal. Vezi trailerul AICI!

În 2017, The Room a fost el însuși subiect de film, odată cu lansarea peliculei The disaster artist (Artistul dezastru), cu James Franco în rol central. Filmul din 2017 s-a dorit a fi o parodie a celui din 2003, o poveste a cum a fost făcut The Room în urmă cu 15 ani. Vezi trailerul AICI!

Dar, după atâția ani de critici, The Room se bucură în 2018 de o lansare de gală, fiind proiectat în sute de cinematografe din SUA. Un bilet la acest film costă 10,25 de dolari, iar creatorul său, Thomas Wiseau, consideră că munca sa este în sfârșit recompensată. 

Filmul spune povestea lui Johnny (Thomas Wiseau), a prietenului său Mark (Greg Sestero) și a Lisei (Juliette Danielle), logodnica lui Johnny. The Room urmărește evoluția unui triunghi amoros care se naște după ce Lisa se plictisește de Johnny și îi face avansuri lui Mark. Pelicula a fost realizată după o carte scrisă de Wiseau însuși, dar pe care nu a reușit să o publice niciodată. Cine a văzut filmul a înțeles pe dată de ce volumul nu a ajuns niciodată în tipografii.

Totuși, notorietatea filmului a crescut de-a lungul anilor, mulțumită criticilor. Oamenii se întrebau ce e cu acest film, de ce e atacat de toată lumea, iar aceste recenzii i-au convins să meargă în cinematografe să se convingă singuri. Adesea, spectatorii râdeau zgomotos în timpul proiecțiilor și obișnuiau să arunce cu sticle de plastic sau cu mingi de fotbal în ecran pentru a se amuza pe marginea replicilor.

Între 2010 și 2011, Wiseau și-a dus filmul în turneu în afara SUA, reușind să negocieze proiecții în săli de cinema din Marea Britanie, Germania, Australia, India și Danemarca. Cel mai prost film făcut vreodată a devenit, subit, o alegere bună dacă voiai să râzi copios sau să te destinzi după o săptămână agitată.

 

More in story

A post shared by Tommy Wiseau (@tommywiseau) on

Thomas Wiseau nu s-a descurajat și în 2004 a semnat regia documentarului Homeless in America și sitcomul-ului de televiziune The Neighbors. În acest an, Wiseau a apărut din nou pe marile ecrane în filmul Best F(r)iends, regizat de bunul său prieten Greg Sestero, cu care a lucrat la „dezastrul” The Room.

Alte producții dezastruoase

Pe lista celor mai nereușite filme realizate vreodată, întocmită de critici, se mai găsesc producțiile Chaos (2005), Bio-Dome (1996), United Passions (2015), The singing forrest (2003), Hilary’s America: The secret history of the Democratic Party (2016), Strippers (2000) și Vulgar (2002).
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!