Cine e Joe Exotic, starul documentarului-senzație de pe Netflix ”Tiger King”

Cine e Joe Exotic, starul documentarului-senzație de pe Netflix  Tiger King
Joe Exotic, un personaj controversat
Citeste mai mult despre: Tiger King, documentar, Joe Exotic,
Data publicarii: 15 Aprilie 2020
Data actualizare: 25 Decembrie 2020
Cinci soți, 176 de tigri și o crimă: faceți cunoștință cu Joe Exotic, starul de 57 de ani al documentarului de la Netflix ”Tiger King”.

Joseph Maldonado-Passage, cunoscut și drept Joe Exotic, este un fost proprietar de grădină zoologică și subiectul documentarului Netflix "Tiger King: Murder, Mayhem, and Madness", care la ora actuală face furori în toată lumea. Acesta și-a încercat norocul și în politică, iar acum își ispășește pedeapsa de 22 de ani în închisoare, după ce a complotat ca rivala lui în afaceri să fie ucisă. 

Acesta spune despre el că este ”un cowboy gay, cu creastă și armă”, iar managerul lui campanie l-a descris în trecut ”Donald Trump pe droguri”.

Iată ce trebuie să știți despre Joe Exotic, de la deschiderea menajeriei lui din Oklahoma până la intrarea în închisoare, sub acuzația de crimă. 

Maldonado-Passage s-a născut în Kansas, în 1963, numele lui real fiind Joseph Schreibvogel. În 1997, după moartea fratelui său într-un accident de mașină, familia Maldonado-Passage a dorit să construiască un teren de fotbal în memoria acestuia. Joe s-a opus și, în schimb a construit un refugiu pentru animale exotice care nu mai erau dorite de proprietari. 

Acest refugiu, localizat în Oklahoma, s-a numit The Garold Wayne Exotic Animal Memorial Park, cunoscut mai apoi drept GW Zoo. 

Până în 2001, Maldonado-Passage strânsese deja 89 de feline mari și mii de alte animale exotice la GW Zoo. Doar că îngrijirea felinelor costă mult, astfel că după un timp, Joe a rămas fără bani. Pentru a înțelege contextul, Mike Tyson a deținut odată trei tigri, pe hrana cărora cheltuia 4000 de dolari în fiecare lună, conform The Sun. 

În documentar, Joe Exotic menționează că avea 176 de tigri.

Astfel, acesta a început să lase vizitatorii să se joace cu puii de tigri, taxându-i cu 25 de dolari pe cei care voiau să țină în brațe un animăluț pentru câteva minute. În plus, dacă voiau și poză, îi mai costa încă 25 de dolari. Tot atunci, primul lui soț, Brian Rhyne, moare în urma complicațiilor date de virusul HIV. 

După moartea lui Rhyne, Maldonado-Passage și-a luat porecla Joe Exotic și a început să facă turnee cu puii de tigri și să dea spectacole de magie. 

Și în viața personală, Joe a avut parte de schimbări, inclusiv de o a doua căsnicie cu JC Hartpence, care a durat foarte puțin, și de începutul relației cu John Finlay. Hartpence, care este mai mare cu 24 de ani decât Joe, este la rândul lui în pușcărie, pentru o crimă care nu are legătură cu Maldonado-Passage.

Când a început relația cu Joe Exotic, John Finlay avea 19 ani și abia terminase liceul.


Între timp, afacerea lui Maldonado-Passage a atras atenția lui Carole Baskin, un avocat pentru drepturile felinelor mari. Conflictul lor a început în 2006 și, pentru că a devenit de interes public, Joe Exotic a profitat de ocazie pentru a debuta într-un reality show online, Joe Exotic TV.

În 2014, Joe Exotic s-a căsătorit, în cadrul aceleiași ceremonii, cu doi bărbați: John Finlay și Travis Maldonado, care avea 19 ani și era proaspăt angajat. 

Conform angajaților de la zoo intervievați în documentar, atât Finlay cât și Maldonado se identificau ca heterosexuali. 

Finay a părăsit uniunea consensuală un an mai târziu, pentru o femeie cu care a făcut un copil.

În 2015, un incendiu misterios a distrus o parte a menajeriei lui Maldonado-Passage, omorând aligatorii care i-au aparținut cândva lui Michael Jackson. Maldonado-Passage a dat vina pe Carole Baskin, în timp ce producătorul show-ului a dat vina chiar pe Joe Exotic. 

La scurt timp, Joe Exotic și-a unit forțele cu un alt proprietar de feline mari, Jeff Lowe, care fusese în trecut condamnat pentru că și-a bătut soția. 

Tot în 2015, Maldonado-Passage a intrat în politică, candidând pentru președinție. În 2017, soțul de 23 de ani al acestuia, Travis Maldonado, s-a împușcat mortal, din greșeală, în magazinul de suveniruri al grădinii zoologice. Două luni mai târziu, Joe Exotic s-a căsătorit cu Dillon Passage, în vârstă de 22 de ani, pe care l-a cunoscut online. 

De neoprit, Joe Exotic a candidat pentru postul de guvernator al statului Oklahoma, însă a ieșit pe ultimul loc. În paralel, a plătit un angajat de la zoo pentru a o omorî pe Carole Baskin. Angajatul, Allen Glover, a luat banii dar nu și-a respectat partea de înțelegere. Maldonado-Passage a fost arestat pentru tentativă de crimă în septembrie 2018. Procesul acestuia a început în martie 2019 și, într-un final, a fost găsit vinovat și trimis pentru 22 de ani la închisoare. 

La ora actuală, Joe Exotic își execută pedeapsa într-o închisoare din Oklahoma, nu departe de grădina sa zoologică. Acesta a cerut să fie grațiat pe fondul pandemiei de coronavirus chiar președintelui Trump, dar fără rezultat. 

Foto: Profimediaimages.ro

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies