Decizia care schimbă totul. Anunțul făcut azi de mai-marii tenisului feminin

Decizia care schimbă totul. Anunțul făcut azi de mai-marii tenisului feminin
Data: 27 Iunie 2018
Organizatorii Wimbledon 2018 au decis azi ce se întâmplă cu Serena Williams pe tabloul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. 

Comisia de la Wimbledon a anunțat azi că Serena a fost inclusă pe lista capilor de serie, iar Simona Halep va deschide această listă a capilor de serie. 

BBC notează că această comisie a fost convocată special pentru a stabili dacă Williams va apărea printre cele 32 de favorite, deși în clasamentul WTA ea e doar pe locul 183. Serena a coborât foarte mult în clasamentul WTA și și-a pierdut avantajul de a fi clasată cap de serie la turneele importante, lucru care a pornit o dezbatere generală în circuitul feminin. 

Astfel, în urma acestei decizii, jucătoarea din Statele Unite a fost desemnată cap de serie 25, favorită fiind campioana noastră, Simona Halep. "Vecină" de listă cu Serena mai e și Maria Sharapova, care a fost desemnată cap de serie 24. 

Prin includerea Serenei, organizatorii o ajută, practic, să evite un derby în primul tur (și nu numai pe Serena, ci pe toate principalele favorite), deși la masculin nu au acordat același tip de ajutor, făcându-le un deserviciu unor jucători precum Andy Murray, de exemplu, care nu va fi cap de serie la All England Club anul acesta. Pe tabloul masculin, capii de serie sunt stabiliți în funcție de rezultatele pe iarbă din ultimele două sezoane, în timp ce pe tabloul feminin, capii de serie sunt stabiliți în funcție de ordinea din clasamentul WTA. Singura excepție admisă e cazul în care trebuie să se intervină pentru a fi asigurată o tragere la sorți corectă și echilibrată.

Halep nu e singura româncă pe lista capilor de serie. Și Mihaela Buzărenescu a fost desemnată cap de serie 29. 
 


 

Simona Halep, locul I WTA, a câștigat turneul de la Roland Garros după ce a învins-o în finală cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 pe jucătoarea de origine americană Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui rezultat, Simona a devenit prima jucătoare din România care câștigă un turneu de o asemenea amploare, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

„Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Acest lucru îl spun mereu. M-am născut aici, am început tenisul aici și iubesc această țară. Și într-o țară mai micuță se poate face o performanță mare. […] Acest drum a fost lung. De 20 de ani joc tenis și vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei, care m-a ajutat în fiecare zi. Vreau să mulțumesc României și vreau să cred că vom mai avea și alți campioni. Sper să avem cât mai multă încrede în noi. Trebuie să visăm întâi.", a spus Simona Halep când le-a prezentat tuturor trofeul pe Arena Națională. 

Calificarea în finală la Roland Garros e recompensată cu 1,12 milioane de euro și cu 1.300 de puncte WTA. 

FULLSCREEN
Decizia care schimbă totul. Anunțul făcut azi de șefii tenisului feminin
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO