Greta Thunberg este ”o puștoaică răsfățată” care ar trebui să tacă și să se întoarcă la școală

Greta Thunberg este o puștoaică răsfățată care ar trebui să tacă și să se întoarcă la școală
Greta Thunberg, activistă pentru mediu
Citeste mai mult despre: Greta Thunberg, Jeremy Clarkson,
Data publicarii: 29 Septembrie 2019
Data actualizare: 29 Septembrie 2019
Jeremy Clarkson, celebrul prezentator britanic, a calificat-o pe Greta Thunberg drept o puștoaică răsfățată după ce aceasta a apărut în fața Națiunilor Unite, săptămâna trecută, pentru a vorbi despre schimbările climei.

În discursul pe care tânăra de 16 ani din Suedia l-a ținut în fața Națiunilor Unite, aceasta i-a acuzat pe toți cei din sală că i-au distrus copilăria, forțând-o să-și asume responsabilitatea de a lua măsuri pentru a împiedica schimbarea climei și a salva planeta.

Citește și: Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani cu o formă de autism, care ar putea câștiga Premiul Nobel Pentru Pace în 2019

Acum, Jeremy Clarkson îi dă replica adolescentei și sugerează că ar trebui să se mai gândească la ceea ce au făcut adulții pentru ea. ”Cum îndrăznești să călătorești spre America pe un iaht din fibră de carbon, pe care nu l-ai construit tu, care costă 15 milioane de lire sterline, pe care nu i-ai câștigat tu, și care are un motor diesel pe care nu l-ai menționat”, scrie acesta într-un editorial pentru The Sun.

”Ia o pauză pentru un moment pentru a te gândi cât de liniștită dormi noaptea, pentru că adulții au grijă de asta, să te țină în siguranță. V-am dat telefoane mobile și laptopuri și internet. Am creat social media pe care voi o folosiți în fiecare zi și conducem băncile care au plătit pentru toate astea”, adaugă prezentatorul TV.

”Deci, cum îndrăznești să stai acolo și să ne ții nouă predici, puștoaică răsfățată!”. Jeremy Clarkson a recunoscut că, deși planeta este afectată de încălzirea globală și este nevoie de niște măsuri înainte să ne confruntăm cu o criză, adolescenta de 16 ar trebui să ”se întoarcă la școală cât de repede posibil și să studieze temeinic la cursurile de știință”.  ”Pentru că știința va rezolva problema, într-un final. Nu dacă țipi prostii la fiecare cinci minute. Așa că fii fată bună, închide gura și lasă-i pe alții să se ocupe”.

La 16 ani, Greta Thunberg, activistă pentru mediu, a inspirat o adevărată mișcare a tinerilor din toată lumea. Eleva din Suedia s-a făcut remarcată în luna august a anului trecut, când a intrat în grevă pentru a protesta în fața parlamentului suedez. ”Oamenii de știință ne-au avertizat de pericolul încălzirii globale. Mi-am dat seama că nimeni nu face nimic pentru a împiedica acest lucru, așa că a trebuit să fac eu ceva”.

Acum patru ani, Greta a fost diagnostică cu Asperger, o afecțiune din spectrul autismului. ”Este un dar faptul că sunt diferită. Mă ajută să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Nu cred imediat toate minciunile, sunt capabilă să citesc printre rânduri. Dacă aș fi fost ca toată lumea, nu aș fi început greva de la școală, de pildă”. 

Foto: Getty

Vezi și: Profil de celebritate - Leonardo DiCaprio

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies