Imagini virale. Italienii izolați la domiciliu cântă în balcoane pentru a-și ridica moralul

Imagini virale. Italienii izolați la domiciliu cântă în balcoane pentru a-și ridica moralul
Citeste mai mult despre: coronavirus, balcoane, Imagini virale, italieni,
Autor: Dan Brumar
Data: 13 Martie 2020
Cu țara închisă și izolată de restul lumii, italienii continuă să spere că vor trece împreună peste nenorocirea care le-a răpit până acum peste 1.260 de semeni. 

Italia oferă lumii două versiuni ale aceleiași povești tragice. Izolați de cei dragi, prieteni, colegi și tot ce înseamnă lumea înconjurătoare, localnicii din zonele grav afectate de coronavirus au ieșit în balcoane pentru a comunica unii cu alții prin muzică.

Unii au cântat în cor imnul, alții melodii pe care le știu de-o viață, învățate în familie. Scopul e același: să le spună tuturor că sunt uniți în fața celei mai mari drame de după cel de-al Doilea Război Mondial pe care o trăiesc locuitorii din Peninsulă.

Mai mult, deși izolați la domiciliu, oamenii au demarat campanii de strângere de fonduri, pentru a contribui la efortul imens al statului de a asigura materiale sanitare și medicamente pentru bolnavi.

Italienii din marile orașe se încurajează pe rețelele sociale să iasă în balcoane pentru a trasmite un mesaj de speranță, atât pentru restul țării, cât și pentru medicii care duc lupte grele cu coronavirusul.

Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus, după China, cu peste 17.700 de îmbolnăviri. Totdată, doar 1.439 de persoane au fost declarate vindecate, iar lupta continuă.

Fotografii: Getty Images

FULLSCREEN
Imagini virale. Italienii izolați la domiciu cântă în balcoane pentru a-și ridica moralul
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO