Misterul "Triunghiului Bermudelor", descoperit. Ce au aflat oamenii de stiinta

Misterul Triunghiului Bermudelor , descoperit. Ce au aflat oamenii de stiinta
Citeste mai mult despre: Triunghiul Bermudelor, mister, stiinta,
Data publicarii: 10 Februarie 2015
Data actualizare: 10 Februarie 2015
In anul 2014, trei cratere imense au aparut in Siberia, dand nastere unor numeroase teorii privind cauza aparitiei acestora. 

Acum, dupa studii intense facute de oamenii de stiinta, s-a ajuns la concluzia ca explicatiile gasite in acest caz ar putea fi folosite si pentru a dezlega misterul "Triunghiului Bermudelor", informeaza Daily Mail citat de Mediafax.

In luna iulie a acestui an, un crater urias, cu un diametru de 80 de metri si o adancime de 30 de metri, s-a format brusc in Peninsula Iamal (Siberia), intr-o provincie al carei nume se traduce prin sintagma "Capatul lumii", determinandu-i pe oamenii de stiinta sa se deplaseze de urgenta in regiune pentru a cerceta fenomenul misterios.

Dupa studiile efectuate in zona, expertii rusi au ajuns la concluzia ca aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale, care au legatura ca fenomenul de incalzire globala.

"Craterul reprezinta cel mai probabil rezultatul acumularii unei presiuni excesive sub pamant, din cauza schimbarilor de temperatura din regiune", a declarat Andrei Plekhanov, un reputat cercetator de la Centrul pentru studii arctice.

"Exista o teorie care leaga Triunghiul Bermudelor de hidratii de metan. Ei incep sa se descompuna, metanul din gheata transformandu-se in gaz. Totul se intampla ca intr-o reactie nucleara, producand cantitati uriase de gaze. Asta conduce la incalzirea apei oceanului, iar vasele se scufunda in aceste zone pline cu imense cantitati de gaze. De asemenea, aerul de la suprafata zcestor zone devine suprasaturat cu metan, provocand turbulente care pot cauza prabusirea avioanelor", sustine cercetarorul rus Igor Ieltov, conducator al Institutul Trofimuk.

Vladimir Potapov a mentionat ca aceste teorii vor continua sa fie studiate. "Craterele sunt extrem de interesante din punct de vedere stiintific", a mentionat acesta.

Citeste mai multe pe Mediafax
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies