Nu sunt nici fotografii, nici desene in creion. Metoda unica prin care au fost create aceste imagini depaseste orice imaginatie

Nu sunt nici fotografii, nici desene in creion. Metoda unica prin care au fost create aceste imagini depaseste orice imaginatie
Citeste mai mult despre: desene, fotografii, imagini,
Data publicarii: 28 Iulie 2014
Data actualizare: 28 Iulie 2014
Daca ai merge la o expozitie a artistului Michael Fennell ai putea crede ca operele sale de arta sunt fotografii alb-negru sau desene in creion, insa tehnica originala prin care au fost realizate uimeste pe toata lumea.

Toate lucrarile lui Fennell sunt facute cu ajutorul fumului. Artistul se foloseste de panze mari si lumanari pentru a desena portretele unor muzicieni, scriitori sau sportivi celebri, iar o lucrare a sa poate ajunge sa coste chiar si 6.000 de euro.

 

Michael Fennell a devenit interesat de aceasta tehnica la 15 ani, iar de atunci a invatat sa manevreze cu usurinta fumul pentru a-si imprima desenele pe panza. "Toti cei care imi vad lucrarile ma intreaba cum le-am facut, ceea ce mie imi da impresia ca este ceva unic. Dezavantajul lor este ca sunt foarte fragile si trebuie manevrate cu grija deoarece chiar si cea mai mica atingere le poate strica", a povestit artistul pentru DailyMail.

 

Portretele realizate de Fennell sunt facute din memorie, fara a se ajuta prea mult de fotografii si fara a-si imortaliza subiectii pe viu. "Ma mai ajut de fotografii, dar nu depind de ele. Masurile de sanatate si siguranta pe care trebuie sa mi le iau imi ingreuneaza munca, dar sunt strict necesare. Este foarte usor sa dai foc panzei si sa-ti arzi studioul din temelii", a mai povestit el.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies