(P) 6 moduri de a-ți creste afacerea

(P) 6 moduri de a-ți creste afacerea
Citeste mai mult despre: afacere, 6 moduri, moduri,
Autor: Ionela Lupu
Data: 29 August 2019
Dezvoltarea afacerii nu este doar un obiectiv pe care orice antreprenor îl are. Creșterea unui business este adesea o necesitate pentru supraviețuirea și bunăstarea economică a unei companii.

. Așadar, nu este niciodată prea devreme să te întrebi ce poți face pentru că afacerea ta să depășească linia de plutire? Care sunt pașîi pe care trebuie să-i urmezi pentru că business-ul pe care l-ai pornit să devină principala ta sursă de venit? Din fericire, există numeroase moduri de a crește o afacere - în acest articol vom vorbi despre șase dintre cele mai eficiente.

1. Folosește un soft integrat

Un soft integrat ERP reprezintă o soluție eficientă pentru creșterea afacerii tale. Folosind inteligență artificială, un astfel de produs îți oferă numeroase funcționalități care te ajută să creșți productivitatea, precum și să economiseșți timp și bani: verificare TVA și status fiscal, generare plăți MT 100, calcul automat amortizări etc.  

2. Concentrează-te pe cliențIi existenți

Atunci când te gândeșți la dezvoltarea afacerii, primul lucru care-ți vine probabil în minte este atragerea de clienți noi. Însă cliențîi pe care ii ai deja te pot ajută chiar mai mult să-ți creșți vânzările. Este mai ușor și mai accesibil din punct de vedere financiar să determini oamenii care achiziționează deja produsele și serviciile tale să cumpere mai mult și/sau mai des. 

3. Cere recomandări

Una dintre cele mai simple metode de a atrage clienți noi pentru business-ul tău este cererea de recomandări. Chiar dacă oferi niște produse sau servicii excelente și îți tratezi cliențîi impecabil, nu te aștepta că persoanele ce au fost mulțumite să te recomande automat prietenilor și cunoștiințelor. Trebuie să fii activ și, de fiecare dată când faci o vânzare și intri contact cu un client, roagă-l să scrie o recenzie și să te recomande celor din jur.

4. Participa la expoziții

Expozițiile sunt niște ocazii foarte bune pentru a-ți dezvoltă afacerea. Acestea atrag oameni care sunt deja interesați de tipul produsului sau serviciului pe care îl oferi. Secretul este să selectezi cu atenție evenimentele la care participi - asigura-te că vei avea suficienți vizitatori, spațiu și timp pentru a-ți promova business-ul.

5. Gândește-te la o franciză

Poveștile cu antreprenori care au obținut rezultate extraordinare și au devenit faimoși după ce și-au dezvoltat mică afacere într-o franciză sunt cât se poate de reale. Așadar, dacă business-ul tău merge bine, îl poți franciză. Astfel, îți vei mari proiftul și îți vei extinde considerabil afacerea.

6. Exportă-ți produsele sau serviciile

Extinderea pe alte piețe poate fi un boost important pentru business-ul tău. La fel că rețelele de francize, exportul este o metodă de creștere a afacerii care, deși consumă timp și resurse, poate fi extrem de profitabilă.

Prin urmare, ai de unde alege când vine vorba de metode prin care poți să-ți creșți afacerea. Alege una sau două dintre ideile de mai sus (cele mare ți se par cele mai potrivite pentru business-ul tău) și începe să te ocupi de dezvoltarea companiei. Chiar dacă nu se vor întâmplă minuni peste noapte, indiferent de modul de creștere pentru care optezi, progresul nu va întârzia să apară atât timp cât ești consistent. 
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO