Parisul in flacari de Ziua Muncii

Parisul in flacari de Ziua Muncii
Data publicarii: 02 Mai 2018
Data actualizare: 02 Mai 2018
Parisul este in flacari dupa ce 100 de protestanti mascati au spart geamurile, au dat foc la masini si au aruncat cu obiecte in politisti in timpul zilei de 1 Mai. 

Conform "Reuters", "anarhistii" au protestat impotriva reformelor economice propuse de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. Politistii au dat cu tunuri de apa si gaze lacrimogene pentru a dispera protestatarii. 

Seful politiei, Michel Delpuech, a declarat ca mai multi de 200 de protestatari au fost arestati, in timp ce 4 persoane, inclusiv un ofiter, au suferit leziuni usoare in timpul atacului dintre protestanti si politisti. 

Macron care este in prezent in Australia, a postat un tweet despre evenimentul petrecut in Ziua Muncii. 

"Condamn cu fermitate absoluta violenta care avut loc astazi si a distrus ziua de 1 Mai. Totul se va face astfel incat faptasii sa fie identificati si responsabili pentru actiunile lor."

Conform unei declaratii de la The Guardian, politisti au fost avertizati cu o zi in urma ca este posibil sa existe posibile confruntari cu un grup anarhist de extrema stanga, cunoscut sub numele de "Blocurile Negre", dupa ce grupul a facut o alerta pe retelele de socializare ca vor transforma Ziua Muncii in Ziua Revolutionara. 

S-a raportat ca au fost aproximativ 1200 de mascati, imbracati in negru. Condamnarea de catre Macron asupra protestatarilor a fost reluata si de purtatorul de cuvant al guvernului, Benjamin Griveaux, care a crticat protestatarii ca si-au acoperit fetele. 

El a declarat:"Cand aveti convingeri sincere, demonstrati acest lucru nemascati. Cei care poarta cagule in timpul unei protest, sunt dusmanii democratiei." 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies