Reportajul semnat de Paula Herlo pentru "Romania, te iubesc!" a atras atentia a sute de mii de romani

Reportajul semnat de Paula Herlo pentru Romania, te iubesc! a atras atentia a sute de mii de romani
Citeste mai mult despre: Paula Herlo, reportaje, Romania, te iubesc!,
Data publicarii: 06 Octombrie 2014
Data actualizare: 06 Octombrie 2014
Editia de duminica Romania, te iubesc! a prezentat o ancheta jurnalistica manifest, ce a pus in lumina problema copiilorsi adultilor cu dizabilitati, fara familie. 

O problema care se ascunde in spatele zidurilor sumbre denumite pompos Centre de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap. Minutul de aur de la 18:58 a adus in fata micilor ecrane aproximativ 1.300.000 de romani care au urmarit cu interes reportajul realizat de Paula Herlo, corespondent senior stirile PRO TV.

Reportajul emotionant a atins un rating de 6.3 si 18.9% cota de piata pe segmentul publicului comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Pe locul al doilea s-a clasat postul de televiziune Antena 1 care a obtinut 2.6 puncte de rating si 7.7% cota de piata. 

Pe segmentul urban, Romania, te iubesc!, a avut 5.6 puncte de rating si 14.5% share, la distanta considerabila de Antena 1 care a avut 3.3 puncte de rating si 8.5% share. 

La nivel national, peste 800,000 de romani au urmarit in medie emisiunea. PRO TV a obtinut 4.6 puncte de rating si 14% cota de piata, aproape dublu fata de Antena 1 care a avut 2.6 puncte de rating si 7.9% cota de piata. 

Reportajul filmat cu camera ascunsa a dezvaluit o situatie greu de imaginat si conditii de trai inumane: fara apa si caldura, fara usi la toalete, perdele la geamuri, sapun sau hartie igienica la toaleta. Oameni care dorm in paturi de fier, in camere cu ciment pe jos iar unii dintre ei sunt legati cu lantul de pat.

Ea este singurul jurnalist care a reusit sa patrunda in spatele usilor inchise si sa prezinte public ce se intampla cu adevarat in acest sistem. Sunt adevarate inchisori care pun in evidenta incapacitatea Romaniei de a-si trata cu respect cetatenii mai putin norocosi si ii condamna in fiecare zi la o viata sub limitele decentei si umanitatii. 

Paula Herlo, castigatoarea premiului Emmy in 2008, declara despre acest material: “Copiii scosi de straini la inceputul anilor 90 din lagarele de exterminare comuniste au ajuns sa traiasca in altele. Mai mici. Unele au fost tapetate cu gresie si faianta.

Altele sunt in continuare utilate cu paturi de fier. intre peretii lor sunt insa oameni care daca ar primi ingrijirea potrivita ar putea duce o viata normala. intr-o comuna din Braila am descoperit un loc care adapostea noua tineri care traiau in conditii greu de imaginat, pe care am reusit sa-i scoatem de acolo. Pentru restul am cerut autoritatilor sa-si asume salvarea lor. si-i vom urmari facand asta pana cand niciun copil sau adult nu va mai trai in conditiile astea.”

Reportaje facute din suflet, care arata romanilor o alta fata a tarii in care traiesc si isi propun sa genereze schimbari importante in Romania, astfel incat sa o aduca la nivelul unei tari civilizate asa cum pretinde ca este - in fiecare duminica, la ora 18:00 la PRO TV!

Emisiunea este disponibila si pe microsite-ul romaniateiubesc.stirileprotv.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies