Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D

Ultima nebunie in materie de filme: cinematografele 4-D
Data publicarii: 11 Iulie 2011
Data actualizare: 11 Iulie 2011
Uitati de 3-D, noua nebunie la capitolul experienta cinematografica este 4-D!

O companie coreeana, CJ 4DPlex, a venit cu ideea de a construi primele cinematografe 4-D in care efecte speciale ca ploaia, ceata, vantul, luminile sau mirosurile se sincronizeaza cu imaginile pentru o experienta cinematografica totala. Compania si-a deschis deja un sediu in Los Angeles si planuieste sa construiasca in New York primul multiplex 4-D. Daca afacerea se va dovedi un succes, coreenii se vor extinde si in Europa.

Cel mai mare succes pentru un film 4-D in Seul saptamana trecuta a fost Kung Fu Panda 2 cu vocea Angelinei Jolie. "Scaunele din cinematograf au niste motoare care te lovesc usor de fiecare data cand ursuletul Po este lovit in film. La finalul filmului o perdea de baloane de sapun a coborat peste spectatori pentru a simula focurile de artificii" a explicat un blogger coreean pentru Sunday Times.

Pretul unui bilet este de 10 lire, in jur de 50 RON. Blockbusterul Avatar a fost un alt HIT in varianta 4-D pentru coreeni. Dar nu toti fanii filmelor sunt incantati de noile imbunatatiri.

Intra pe www.procinema.ro si afla mai multe!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!