Universitățile din Kabul au fost deschise! Ce măsuri au luat talibanii în ceea ce privește femeile?

Universitățile din Kabul au fost deschise! Ce măsuri au luat talibanii în ceea ce privește femeile?
Citeste mai mult despre: talibani, Afganistan, femei,
Data publicarii: 07 Septembrie 2021
Data actualizare: 07 Septembrie 2021
Potrivit Reuters, studenții din Afganistan au început să se întoarcă la universitate pentru prima dată de când talibanii au ajuns la putere și, în unele cazuri, femeile au fost separate de bărbații lor prin perdele sau scânduri așezate în mijlocul sălii de clasă.
Ceea ce se întâmplă în universități și școli din toată țara este urmărit îndeaproape de puterile străine, care doresc ca mișcarea militantă islamistă să respecte drepturile femeilor, în schimbul unui ajutor vital și al unui angajament diplomatic.
 
La ultima guvernare din 1996-2001, grupul a interzis fetelor școala și femeilor universitatea și munca.
 
În ciuda asigurărilor din ultimele săptămâni că drepturile femeilor vor fi onorate în conformitate cu legea islamică, nu este clar ce va însemna asta în practică.
 

Profesorii și studenții din universitățile din cele mai mari orașe din Afganistan - Kabul, Kandahar și Herat - au declarat pentru Reuters că studentele sunt separate în clasă și sunt restricționate în anumite părți ale campusului.
 
"Așezarea perdelelor nu este acceptabilă", a declarat telefonic pentru Reuters Anjila, o tânără de 21 de ani de la Universitatea Kabul, care s-a întors pentru a găsi clasa ei împărțită.
 
"M-am simțit groaznic când am intrat în clasă ... Ne întoarcem treptat la acum 20 de ani."
 
Chiar înainte ca talibanii să preia Afganistanul, Anjila a spus că elevele stăteau separat de bărbați. Dar sălile de clasă nu erau împărțite fizic.
 
Un document care descrie liniile directoare pentru reluarea orelor, a enumerat măsuri precum purtarea obligatorie a hijaburilor și obligativitatea intrărilor separate pentru studentele de sex feminin.
 
De asemenea, se spunea că profesorii ar trebui angajați pentru a preda elevelor și că femeilor ar trebui să le fie predate lecțiile separat sau, în clase mai mici, segregate de o cortină.
 
Nu era clar dacă documentul, văzut de Reuters, reprezenta politica oficială a talibanilor. Purtătorul de cuvânt al grupului nu a comentat imediat documentul, fotografiile sălilor de clasă împărțite sau modul în care vor fi conduse universitățile.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!