• Emisiuni
  • Exclusiv PRO TV
  • Cultura recuperată – o anchetă semnată de Paul Angelescu, duminică, la România, te iubesc!

Cultura recuperată – o anchetă semnată de Paul Angelescu, duminică, la România, te iubesc!

Cultura recuperată – o anchetă semnată de Paul Angelescu, duminică, la România, te iubesc!

Suntem constant la coada clasamentului european când vine vorba de consumul cultural. Creativitatea nu le lipsește românilor, însă, cultura este unul dintre cele mai slab finanțate domenii din România care a început să aducă, în mai multe comunități, dezvoltare economică, turism și o creștere a calității vieții. Paul Angelescu ne prezintă duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, ancheta: Cultura recuperată.  

8 din 10 români nu se duc niciodată la teatru. 7 din 10 nu intră într-o sală de cinema, într-un muzeu, expoziție sau într-o galerie de artă, însă, în tot acest tablou gri, în ultimii ani au început să apară mai multe pete de culoare.

„Vom intra într-un teatru care va epuiza biletele la doar 10 minute după ce le pune în vânzare și vom vizita unul dintre orașele care a început să atragă turiști străini după ce a investit în amplasamente pentru spectacole. Vom vizita și două comunități de artiști din București care au readus la viață mai multe spații părăsite și lăsate în paragină din două clădiri emblematice ale capitalei. Discutăm și despre Halele Rebu - un spațiu industrial părăsit, din Centrul Capitalei, care ar putea deveni cel mai mare centru cultural din România. Cel puțin asta propun peste 40 de organizații neguvernamentale. Clădirile abandonate sunt ale primăriei și au un potențial uriaș. Însă pe ele au pus ochii și dezvoltatorii imobiliari”, a declarat Paul Angelescu.

Nu ratați întreaga anchetă România, te iubesc! duminica aceasta, de la 18:00, la PRO TV și pe VOYO.

 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Exclusiv PRO TV Plus

Articole pentru emisiune Exclusiv PRO TV Plus

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni