• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Antreprenorii care propun o loterie în care nimeni nu pierde. Dar cine câștigă?

VIDEO Antreprenorii care propun o loterie în care nimeni nu pierde. Dar cine câștigă?

Raul Klein și Octavian Lojniță au o afacere fondată pe nisipuri mișcătoare. Universul blockchain și al criptomonedelor este încă slab reglementat la nivel mondial, însă ei sunt siguri de drumul pe care au pornit.

Raul Klein și Octavian Lojniță sunt fondatorii Infinity Software, o companie înregistrată în Gibraltar care își propune să profite le maximum de noile tehnologii din domeniul blockchain. Cei doi au venit la Imperiul Leilor să le propună finanțatorilor să investească într-o loterie cu criptomonede, în care, aparent, toată lumea câștigă. Vor 350.000 de euro, în schimbul a 15% din acțiuni.

Cei doi au fost susținuți de actrița Maia Morgenstern, care a avut un moment artistic înainte de intrarea lor în „gura leilor”.

Antreprenorii pretind că au două inovații. Pe de o parte, o loterie în care nimeni nu pierde - cei care câștigă împart un premiu, iar cei care nu câștigă își primesc banii înapoi. Cea de-a doua inovație este aceea de a permite oricui să organizeze o loterie, în condițiile în care fiecare și le dorește.

Pentru a participa la loteria lor, cei interesați se înscriu în platformă și achiziționează niște bilete de loterie (token). Dacă în urma extragerii nu va fi niciun câștigător, banii se vor întoarce în conturile utilizatorilor. Dacă vor exista unul sau mai mulți câștigători, ei vor împărți un premiu pus în joc, în vreme ce restul participanților vor primi banii înapoi.

Sebastian Dobrincu e de părere că ce au propus ei este un ponzi scheme, adică o operațiune frauduloasă ce implică plata unor profituri de pe urma unor fonduri investite de alte persoane și nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le generează în realitate.

Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati și-au amintit de alt business care a promis multe românilor în anii ’90: „E fix CARITAS!”, au exclamat cei doi.

Vezi momentul mai sus!

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni