• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 17 octombrie 2023. Cinci tineri vor să transforme fostele mine din Valea Jiului cu proiectul „Robotics Valley”

Imperiul Leilor, 17 octombrie 2023. Cinci tineri vor să transforme fostele mine din Valea Jiului cu proiectul „Robotics Valley”

În Valea Jiului, o zonă cunoscută pentru minele sale, are loc o transformare remarcabilă datorită unui proiect înființat de cinci tineri ambițioși.

Gallery

​Fostele mine din Valea Jiului sunt transformate în spații de dezvoltare personală și profesională, iar unul dintre acestea este un Hub de Robotică, unde fiecare elev are acces la workshop-uri de mecanică, programare, PR și mediu. Toate acestea sunt susținute de un grup de tineri cu experiență de 5 ani în echipele de robotică deja existente în Hunedoara.

Cei cinci elevi, Adrian Tăianu, Mihai Danciu, Isac Diana, David Lungoci și Bogdan Hornea au venit la Imperiul Leilor cu scopul de a-și prezenta business-ul și a le cere antreprenorilor 30.000 de euro pentru 10% din compania lor.

„Noi am început ca o echipă de robotică în cadrul unei competiții”, a spus Adrian Tăianu în prezentarea sa.

„E clar, ceea ce veți să faceți ne-a cucerit. Ați avea nevoie de acei 30.000, noi vrem să punem 10.000 de fiecare și să facem 50.000 pentru 5% din proiect”, a spus Felix Pătrășcanu, fondator și proprietar „Fan Courier”. Cei cinci tineri au acceptat oferta leilor.

Povestea afacerii „Robotics Valley”

Isac Diana este lider al clubului de robotică “AlphaBit” și Președinte & Ex Finance Director - ThinkUp Academy | Academia de inventare (ONG). De asemenea, este Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor & Ex Vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara.

Tânăra este fondator TED-Ed CNME, Intern la Upgrade Education și fondator al rețelei de Ambasadori Upgrade. Ea este delegat la conferințe de Model United Nations.

AlphaBit este una dintre echipele fondatoare ale hub-ului de robotică, iar împreună cu trei profesori formează network-ul necesar de ONG-uri din Valea Jiului. Cu ajutorul colaboratorilor, ea se ocupă de strategiile de dezvoltare a zonei prin robotică.

Susține-ți businessul preferat cu un vot

Susține-ți businessul preferat din fiecare episod Imperiul Leilor cu un vot! Intră pe deschislatehnologie.protv.ro și ajută-l să fie deschis la nou, deschis la tehnologie!

Afacerea cu cele mai multe voturi va primi un voucher pentru achiziționarea de soluții de tehnologie de la Vodafone pentru o perioadă de până la 2 ani.

Iar prin votul tău, ai șansa de a câștiga un premiu smart. Votează acum!

Articol susținut de Vodafone Business 

Vezi momentul complet în videoclipul de mai sus

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni