• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 7 noiembrie 2023. Mihai Năstase și Florin Pețu cer 700.000 de euro pentru 30% din afacerea lor cu transport marfă. Mircea Căpățînă a folosit serviciile lor și este intrigat de propunere

Imperiul Leilor, 7 noiembrie 2023. Mihai Năstase și Florin Pețu cer 700.000 de euro pentru 30% din afacerea lor cu transport marfă. Mircea Căpățînă a folosit serviciile lor și este intrigat de propunere

Mihai Năstase și Florin Pețu sunt doi bărbați care au decis să înființeze o aplicație de transport marfă care să le sară în ajutor oamenilor care au de mutat obiecte voluminoase.

Gallery

​Cei doi își doresc să primească 700.000 de euro pentru 30% din aplicația lor de transportare a mărfii. Mircea Căpățînă a fost cel care a apelat în trecut la serviciile acestora și s-a arătat mulțumit de ele, iar acum este intrigat să afle mai multe despre afacerea lor.

După ce Mihai și Florin și-au susținut prezentările, investitorii  au început să adreseze întrebări pentru a înțelege cât mai multe despre concept și cifre. Una dintre acestea a fost „care este diferența dintre voi și bursa de mărfuri?”.

„Diferența e că noi plătim transportatorul la descărcare, uneori în aceeași zi, dacă nu, în maximum 24 de ore”, au răspuns aceștia.

Cristina Bâtlan a fost prima care a decis să se retragă din investiție, însă i-a oferit lui Felix Pătrășcanu posibilitatea de a se asocia cu cei doi.

Felix: „Eu aș putea să vă fac o ofertă de 200.000 de euro pentru 30% din afacere, iar restul până la 700.000 de euro să vi-l dau printr-un împrumut, rambursabil în 2-3 ani”

După ce s-au consultat, Mihai și Florin au decis să vină cu o contraofertă:

„În primul rând vă mulțumim pentru ofertă! Noi deja am câștigat. Contraoferta noastră este de 300.000 de euro pentru 20% din companie. Dacă noi ne facem treaba cum am discutat, compania sigur o să fie mai valoroasă și vom avea loc de alte parteneriate și dezvoltări”, au spus cei doi.

Felix a făcut iarăși o contraofertă: 300.000 de euro pentru 21% din companie, iar restul să fie împrumut.

Băieții au acceptat propunerea acestuia.

VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

Cine sunt Mihai Năstase și Florin Pețu de la Imperiul Leilor

Mihai s-a născut în Găești, județul Dâmbovița. Mama sa a fost cea mai puternică femeie din viața sa și una dintre primele femei antreprenor din România (importa mărfuri din China și Thailanda). De la ea a învățat să nu renunțe, să lupte cu dificultățile și să nu se teamă. Din păcate, mama sa a decedat în 2010. De la tatăl său, un frigotehnist, a învățat să muncească, să fie responsabil și să aibă răbdare.

După ce a absolvit Facultatea de Management din cadrul SNSPA , s-a angajat ca asistent manager de service, în domeniul transporturilor, și a evoluat ulterior ca director de logistică. A fost director de logistică timp de 3 ani, dar din cauza unei neînțelegeri cu patronul, a fost concediat. S-a întors acasă și a început să se gândească la cum să-și folosească experiența. A avut contacte cu persoane care dețineau camioane și știa cum să vândă, așa că a decis să deschidă propria firmă de intermediere a transporturilor. Prima bază de date a clienților și-a construit-o mergând în hypermarketuri, citind etichetele produselor de pe rafturi, apoi sunând și interesându-se de posibilitatea unei colaborări cu o companie de transport.

A reușit să strângă bani pentru a achiziționa 3 camioane, iar într-un an a dezvoltat o flotă de 15 camioane, devenind o companie de transport. Cu toate acestea, din cauza dificultăților legate de întârzieri la plăți și alte probleme, a realizat că afacerea de transport nu este profitabilă. Astfel, a renunțat la camioane și a transformat afacerea într-o casă de expediții, unde a observat că problemele pe care le întâmpina ca expeditor și transportator erau comune întregii piețe de transport. Acest lucru l-a inspirat să dezvolte aplicația de transport de mărfuri, CARGO BUDDY. Prin această aplicație, a reușit să rezolve toate dificultățile întâmpinate de expeditori, acoperind întregul proces de transport, de la încărcare până la descărcare.

În afacere sunt 4 asociați: Mihai Năstase – administrator și asociat cu 78,3%, Alexandru Andrieși – asociat cu 11,7%, Alina Popa – 5%, Florin Petu – 5%.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni