• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Imperiul Leilor, 3 octombrie 2023: Andreea și Babis Koronios cer 150.000 de euro pentru afacerea lor cu ulei de măsline

Imperiul Leilor, 3 octombrie 2023: Andreea și Babis Koronios cer 150.000 de euro pentru afacerea lor cu ulei de măsline

Andreea și Babis Koronios au venit la Imperiul Leilor cu gândul de a obține 150.000 de euro pentru 10% din afacerea Zaliari, o livadă de măslini din peninsula Pelloponesse Grecia.

Aceștia sunt o familie greco-română,  Babis fiind grec, iar livada este moștenită de la părinții lui, având în jur de 1500 de măslini din soiurile Koroneiki (pentru ulei) și Kalamon (pentru consum).

„Avem în Grecia o livadă cu 2000 de măslini, moștenită de la părinții lui Babis”, a spus Andreea în momentul în care a început să prezinte afacerea pentru care cer investiții.

Gallery

​Se pare că această afacere este una de familie, cei doi ocupându-se de tot ce înseamnă îngrijirea măslinilor, îmbutelierea uleiului și procesul de vânzare a acestuia.

După ce și-au prezentat afacerea, Leii au tras concluzii:

„150.000 de euro pentru 10%? Înseamnă că valoarea completă a afacerei voastre este de 1.500.000 euro fără acel aset al celor 2000 de măslini. Voi i-ați pus împreună? Asta e o problemă! Nu credeți?”, a spus Felix.

Cristina Bâtlan a ținut să completeze: „E un conflict de supraevaluare!”

„Vă pot face o ofertă de 150.000 de euro pentru 30% din compania voastră, dacă această livadă va fi în proprietatea firmei”, a spus Răzvan.

Andreea și Babis nu au fost de acord cu oferta lui Răzvan Raiț:

„Legat de propunerea dumneavoastră, deși știm foarte bine ce am face cu banii aceștia, nu putem să dăm 30% din afacere”, a spus Andreea.

Restul Leilor au preferat să se retragă.

Cine sunt Andreea și Babis Koronios

Andreea este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele educației din cadrul UBB Cluj. Aceasta, în timpul studiilor, a plecat în Italia, acolo unde locuiesc părinții și frații ei. Ajunsă peste hotare, femeia a avut diverse job-uri în hoteluri, recepție sau bar, urmând să se întoarcă în România în anul 2011, când s-a angajat la o multinațională. Ulterior, cariera ei s-a îndreptat către o companie de asigurări, apoi la o altă multinațională unde și-a petrecut 7 ani din viață. Si-a dat demisia în luna Decembrie 2022 pentru a se dedica 100% brandului Zaliari.

Pe  Babis, actualul soț, l-a intalnit în Piața Unirii din Cluj Napoca in iulie 2017, atunci când bărbatul trecea printr-o perioadă dificilă din viața lui, fiind în plin divorț de fosta soție.

Zaliari le împarte viața între România și Grecia, iar ei iubesc ambele țări. In Grecia ei muncesc in livadă, mai mult soțul, iar ea se ocupa de documentarea foto si video. In Romania au un birou de unde gestioneaza toate comenzile.

Pe parcursul timpului petrecut în postul de afaceristă, aceasta a avut parte și de momente extrem de emoționante:

„Copilul ei, cred ca avea 3 sau 4 ani, facea tratament oncologic, si nu putea sa manance nimic, insa cand a dat de uleiul nostru ,ii cerea mamei doar paine cu ulei de la noi. Era singurul aliment e care il tolera”, a spus ea.

Povestea brandului Zaliari

Uleiul lor de măsline este pur, adică maslinele după ce sunt culese verzi (agoure) sunt presate în 24/48 ore iar uleiul care rezulta este imbuteliat și adus în Cluj-Napoca, de unde este distribut în toată România. Zaliari este linia directă din livadă și până pe masa clienților finali. Este o afacere de famile în care au controlul total asupra produsului, de la îngrijirea livezii de măslini, recoltare, presare, îmbuteliere, transport și vanzarea catre clientul final.

Uleiul lor este de calitate premium-Zaliari Nefiltrat, adica uleiul ediție limitata, care are pulpa de masline în el, a fost înscris la Global Olive Oil Award - Berlin 2023 (în februarie/martie, al acestuia an), la 2 categorii,  High Polyphenol  & Quality- Zaliari a obținut medalia de ARGINT la ambele categorii.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni