• Emisiuni
  • La Măruță
  • Medicul Marius Sava, despre cum prevenim și cum găsim soluții în cazul diabetului

Medicul Marius Sava, despre cum prevenim și cum găsim soluții în cazul diabetului

Medicul Marius Sava vorbește La Măruță despre incidența diabetului zaharat, care a suferit o creștere îngrijorătoare în ultimii ani.

Potrivit statisticilor, în 2019 erau cu 41% mai multe cazuri de diabet zaharat decât în 2012. La Măruță, Marius Sava a făcut experimente extrem de utile și a povestit despre modul în care putem preveni și trata această afecțiune. 

Dr. Marius Sava: Diabetul zaharat înseamnă că este foarte mult zahăr în sânge. Se poate întâmpla fie că moștenești o genă, e diabetul zaharat de tip 1, e de tip autoimun și te naști cu el. Acolo nu prea e vina noastră. Mai e și diabetul de tip 2, care este o boală nutrițională. Bineînțeles că joacă și gena un rol , dar se întâmplă atunci când noi facem lucruri care cresc rezistența la insulină și cresc glucoza în sânge. 

Dr. Marius Sava: Diabeticul nu știe când se taie, pentru că terminațiile nervoase sunt afectate. (...) La diabet e important să ne ținem sub control greutatea. (...) Alimentația e importantă, somnul la fel. Prostiile din timpul zilei se pot rezolva în timpul somnului. 

Marius Sava este medic general cu specializare în pneumologie și supraspecializare în somnologie, în explorări funcționale respiratorii și imagistică medicală.

Vezi în video atașat ce spune medicul despre diabetul zaharat, dar și ce noutăți medicale comentează 

FOTO: PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni