• Emisiuni
  • La Măruță
  • Alpinistul de 100 de mii de lei de la "Batem Palma?" are o poveste incredibilă

Alpinistul de 100 de mii de lei de la "Batem Palma?" are o poveste incredibilă

David Neacșu a fost în Africa pe Kilimanjaro, în America de Sud pe Aconcagua, în Asia pe Everest.

E alpinist, explorator, ghid montan și campion mondial la pescuit știucă. Cea mai recentă realizare a să este însă premiul cel mare de 100 de mii de lei de la Batem palmă?.

La Măruță, David Neacșu și-a spus, cu mult umor, povestea sa extraordinară.

David Neacșu: Sunt foarte mulți oameni fantastici pe lângă care trecem și habar nu avem. Dacă vrei, îți umplu Bulevardul Unirii cu ei. Eu sunt primar și președinte pe munte. (...) Cam jumătate din an sunt plecat. Am șase copii și sunt bunic de patru ori. Fata cea mare are 43 de ani și cel mai mic are 9 ani, băiatul. Neavând băiat, am zis să las mai departe numele. Am visat că o să am opt, dar asta...Alpinist e chinuitor. Îmi doresc copiii mei să vadă lumea. (...) Cred că cea mai mare calitate pe care o am e voința aia care nu se spune, trebuie să îți urmezi ce ți-ai propus. (...) Am peste 100 de munți urcați și am toate cele șapte continente. (...) Ca alpiniști, am fost deschizători de drumuri. (...) Fără două lucururi nu aș putea trăi, fără munte și fără Deltă.

David Neacșu are 63 ani și este un alpinist și explorator român care a participat la zeci de expediții în marile masive muntoase de pe toate continentele. Este căsătorit cu Teodora Neacșu si are 6 copii: Luciana, Crăița-Florina, Ana-Cătălina, Smaranda-Iulia, Albert și David.

În 1994 a făcut parte din prima expeditie românească în Africa. Pe data de 6 august 1994 a urcat în premieră vârful Uhuru Peak, 5895m, din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf de pe continentul African, înregistrând un record mondial de viteză, urcând și coborând muntele în 49 de ore. A urmat, în premieră românească, escaladarea vârfului Point Lenana (4985m) din Mount Kenya, tot în august 1994.

În 1996 a devenit primul român pe vârful Aconcagua din Argentina (6962m), cel mai înalt vârf din America de Sud, pe care l-a atins pe data de 27 ianuarie.

În iunie 1997 a escaladat vârful McKinley (Denali) din Alaska, cel mai înalt vârf din America de Nord, de 6193m. Au urmat o mulțime de experiențe, iar românul a explorat zone muntoase de pe toate continentele, parcuri naționale din Africa, jungle amazoniene din Peru și Brazilia, precum și taigaua siberiană. A studiat viața populațiilor indigene din Peru, Papua Noua Guinee, Kenya, Tanzania, Insula Paștelui, Noua Zeelanda, Australia, Tasmania, Borneo, Alaska.

Este și antreprenor și fondatorul unui cunoscut brand montan românesc, brand ce are primul magazin cu echipament montan din România, deschis în anul 1994.

Este pasionat de pescuitul la răpitor cu năluci artificiale și este campion mondial la știucă în anul 2016, titlu obținut la World Pike Challenge, competiție organizată pe incinta Holbina Trei Bibani din Delta Dunării. Mi mult, participă la zeci de concursuri de pescuit la spinning organizate în Delta Dunării.


În plus, participă la expediții de pescuit sportiv la răpitori în Africa de Sud, Columbia, Canada, Rusia, Galapagos-Ecuador etc

Și la Batem palma?, David Neacșu a povestit emoționat: 

Mă simt norocos, inspirat am fost de oamenii ăștia, poate una dintre cele mai frumoase echipe pe care le-am avut în viața mea. Și în expediții am avut zeci, sute de oameni. Oamenii ăștia, din prima clipă, au fost uniți. Și cred că mi-au dat inspirație să aleg ce am ales. Habar nu am. Curaj am avut atunci când alții ar fi cedat pentru că asta am făcut toată viața. Atunci când alții au cedat.
Sunt fericit, nu neapărat de bani, ci de faptul că am bucurat niște oameni. Toți, absolut toți s-au bucurat, mă simt încărcat de energie. Energia voastră și a concuremților de la "Batem palma?"

​Încercați să treceți de acea limită aproape imposibilă și o să vedeți că nu există nimic, decât în capul nostru!

Noi nu avem habar câtă putere avem în noi. Câtă energie și câtp putere avem când credem că nu mai avem. Când ai ajuns la limită, înseamnă că nu ai ajuns unde trebuie.
În ceea ce privește banii câștigați, are planuri mari:
O să îmi acopere vreo trei-patru călătorii pe care le am în lume pe 2024. Măcar o parte. De acum până în noiembrie, în noiembrie am una grea, plec în Venezuela, în junglă, în toamnă vreau să plec în Papua Noua Guinee și am mai pățit un necaz pe acolo, pe acolo sunt triburi de canibali, iar în vară plec aproape de Cercul Polar. Da, "Batem palma?" o expediție pentru mine și la fiecare etapă m-am simțit mai pregătit.

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni