• Emisiuni
  • La Măruță
  • „M-am vindecat, a fost o minune”. Doctorul Marius Sava, despre pericolul antibioticelor și boala prin care a trecut

„M-am vindecat, a fost o minune”. Doctorul Marius Sava, despre pericolul antibioticelor și boala prin care a trecut

Doctorul Marius Sava a fost invitat în emisiunea La Măruță, unde a vorbit despre pericolul antibioticelor, în cazul în care nu sunt administrate corect. Medicul pneumolog a povestit cum s-a luptat cu o afecțiune grea în copilărie și modul în care l-a marcat acel eveniment.

„Antibioticul niciodată nu se administrează profilactic. Cea mai rea atitudine pe care putem să o avem noi ca părinți este ca în momentul când face copilul un pic de febră să-i dăm antibiotic. Îi creăm rezistență la bacteriile care trăiesc în el, îi omorâm flora intestinală, începe să aibă tulburări de tranzit, probleme cu imunitatea toată viața, cum am eu, pentru că am luat antibiotic la 3 luni”, spune doctorul Sava.

Gallery

​În continuare, Dr.Sava a povestit ce i s-a întâmplat pe vremea când era doar un bebeluș:

„Dacă văd un copil răcit la 20 de metri, răcesc și eu. Răcesc ușor, în toate condițiile. Eu când eram mic am fost gata să mă prăpădesc, am avut o pneumonie dublă, în ambii plămâni. Părinților le-au spus: „Pregătiți-vă, copilul acesta nu are nicio șansă să trăiască. Și mi s-a făcut penicilină vreo lună. Nu răspundeam. Aveam 3 luni. Mama plânge când îmi povestește. La un moment dat, doctorul se duce la mama și îi spune: „Copilul dumitale e un luptător. Îi este rău de nu mai poate, da mănâncă. Nu știu, poate Dumnezeu a avut un plan cu mine, da m-am vindecat. A fost o minune”.

Când te-ai făcut doctor pneumolog a contat și chestia asta povestită de mama?, l-a întrebat Cătălin Măruță.

„Când mi-am ales pneumologie, am avut o listă în față cu mai multe specialități și când am ajuns la pneuomologie m-am gâdit la ce am avut eu. Ce-ar fi să-mi aleg asta, am zis?”, a povestit doctorul Sava.

Află mai multe din materialul video de mai sus. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni