• PRO TV
  • Cum a reușit Rona Hartner să se vindece de cancer prima oară: „La boala asta nu ai voie deloc să...”. Artista s-a îmbolnăvit din cauza stresului

Cum a reușit Rona Hartner să se vindece de cancer prima oară: „La boala asta nu ai voie deloc să...”. Artista s-a îmbolnăvit din cauza stresului

Cum a reușit Rona Hartner să se vindece de cancer prima oară: „La boala asta nu ai voie deloc să...”. Artista s-a îmbolnăvit din cauza stresului

Rona Hartner a murit de cancer, săptămâna trecută, la câțiva ani de când se îmbolnăvise prima oară. În urmă cu patru ani, artista a fost diagnosticată pentru prima oară cu boala nemiloasă, dar reușise să o învingă.

Gallery

​Rona Hartner a luptat de două ori cu cancerul, dar a reușit să îl învingă doar prima oară. Din nefericire, boala a recidivat mult mai puternic și, de data aceasta, oricât de mult a încercat, nu a putut să scape.

Cum s-a vindecat de cancer Rona Hartner prima dată

În anul 2019, Rona Hartner a primit un diagnostic dur: cancer de colon și de ficat. După mai mult timp în care a căutat, fără încetare, tratamentul care să o scape de boala nemiloasă, a ajuns la o clinică din Franța, unde a primit ceea ce căuta.

A trecut prin momente extrem de grele în timpul tratamentului, dar s-a rugat, a urmat sfaturile medicilor și a ieșit pe ușa spitalului așa cum a sperat, având, în total, doi ani de recuperare. Artista povestea că înotul a ajutat-o foarte mult, dar și lipsa stresului, care era cauzat de activitatea profesională.

Chimioterapia făcută în Franța a fost foarte grea, dar am suportat tot protocolul și am avut doi ani să îmi revin. Nu am mai avut concerte, nu a mai fost haos. Se zice că de șapte ani ai nevoie ca să îți revii, dar eu am avut nevoie de un an.

Pot să spun ca înotul m-a ajutat foarte mult. M-am mai îngrășat. Toată viața am fost zveltă și nu-mi stă bine slabă. La boala asta nu ai voie deloc să slăbești. Mai bine ești mai împănată, ca să poți duce”¸a povestit regretata artistă, în urmă cu un an.

Rona a murit din cauza cancerului făcut din cauza stresului

În vara acestui an, a fost diagnosticată cu cancer la ficat și la plămâni, din cauza stresului. Artista a mărturisit că totul a plecat de la niște probleme personale pe care le-a avut și, din cauza faptului că nu a vorbit cu nimeni despre ele și le-a gestionat singură, totul s-a transformat într-o povară și mai grea.

„A fost pe fond emoțional, pentru că anul acesta am tras ca un măgăruș. La niște chestii foarte grave, dure în viața mea. Piatră peste piatră, le-am tras cu spatele meu până când totul s-a făcut praf, sănătatea, totul. Nici n-am spus nimănui, nici fratele, nici sora, nici mama nu știau ce greutăți am eu. Le țineam pentru mine, cum face lumea cu bun-simț”, a povestit Rona, în urmă cu ceva timp.

 

Sursa foto: Facebook, Captură video, Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni